Hirdetés

Egy éve a lakosok szolgálatában

Élettel telt meg a Bethlen negyedi park péntek délután Székelyudvarhelyen, és igazi fesztiválhangulat volt a Dávid Ferenc téren. Születésnapot ünnepeltek az egybegyűltek, ugyanis egy éve, hogy a város e negyedébe költözött és nyitotta meg irodáját, a KözTér, az RMDSZ székelyudvarhelyi szervezete.

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 2 perc
Egy éve a lakosok szolgálatában
Pezsgő hangulat, sok résztvevő Fotó: Hadnagy Éva

Kakassy Norbert, a székelyudvarhelyi RMDSZ ügyvezető elnöke elmondta, a KözTér Napok révén azt ünneplik, hogy a lakosok a bizalmukba fogadták.

– Ez a rendezvény, lényegében az egyéves évfordulója annak, hogy bizalmukba fogadtak a város ennek a negyedének a lakosai. Jelenleg napi szinten 10-15 személy tér be hozzánk, hogy elmondja gondját-baját, hogy segítséget kérjenek, de olyan is van, akinek csak néhány biztató szóra van szüksége. Ezek azok az apró jelek, amelyek arra engednek következtetni, hogy jó irányba tartunk és nagyon jó helyen vagyunk – fogalmazott Kakassy Norbert. Hozzátette, a Bethlen negyed Székelyudvarhely egyik feledésbe merült negyede, és azzal, hogy a KözTér-iroda oda költözött, szeretnék ismét élettel megtölteni. Ennek első lépése a kétnapos KözTér Napok rendezvény. – Az itt élő embereknek nagyon fontos, hogy itt is legyen élet. Már amikor csütörtökön este zajlottak az előkészületek, nagyon sokan odajöttek, biztattak és köszönetüket fejezték ki, ám aki valójában köszönettel tartozik, azpk mi vagyunk. Mi szeretnénk ezzel a rendezvénnyel megköszönni az udvarhelyieknek a bizalmukat – tette hozzá. Kiemelte, a rendezvény előadóinak listája is a Bethlen negyedi lakosok igényei alapján állt össze. Péntek délután a szökőkút és környéke egyfajta alternatív színpaddá alakult, ahol Isztojka Máté felnőttmesékkel, a caritasos szépkorúak modern, vicces műsorokkal, valamint zenés-táncos előadásokkal szórakoztatták az egybegyűlteket.

Hadnagy Éva

Gombostűt is alig lehetett leejteni, olyan sokan gyűltek össze és vastapssal jutalmazták a látottakat, de gyerekfoglalkozások, alkohol- és drogprevenciós interaktív tevékenységek, vércukor- és vérnyomásmérés, valamint kerekasztal-beszélgetések is várták az érdeklődőket.

Hadnagy Éva

A hivatalos megnyitó fél héttől zajlott, amelyen Antal Lóránt RMDSZ-szenátor, a székelyudvarhelyi RMDSZ elnöke, Kakassy Norbert ügyvezető elnök, valamint Tornai Szilárd, az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács elnöke is üdvözölte az egybegyűlteket, majd különböző koncertek következtek.

Hadnagy Éva

Előbb Jakab Csaba és bandája, majd Takács Nikolas szórakoztatta a lakosokat, végül pedig Tamás Gábor koncertezett a Bethlen negyedben felállított színpadon. Szombaton egész napos programmal folytatódik a rendezvény, este pedig a Zanzibár koncertjére bulizhatnak a kilátogatók.

Hodgyai István

Hodgyai István

Hodgyai István

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!