Hirdetés

Orbán Viktor beszéde élőben

Élőben közvetítjük Orbán Viktor beszédét Tusnádfürdőről. A közvetítés a Hargita Népe Facebook-oldaláról is elérhető.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely , Bíró István , Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: Kevesebb mint egy perc
Orbán Viktor beszéde élőben
Szokásos felállás. Tőkés László és Orbán Viktor beszédet mond, Németh Zsolt moderál Fotó: Veres Nándor

12:57 Véget ért a Tusványos zárórendezvénye

Élő közvetítésünk véget ért, hamarosan jelentkezünk az összefoglalóval. Köszönjük figyelmüket!

 

12: 45 Rendbontás nem volt, a himnuszéneklés elmaradt

Helyszínen tartózkodó munkatársunk beszámolója szerint a rendezvény végén elmaradt a közös magyar és székely himnusz éneklése, a nagyelőadás rendbontás nélkül zajlott.

Orbán Viktor beszéde élőben

12:30 A magyar nagystratégia külhoni magyarokat érintő része
– Belátható időn belül az összes magyar támogatási rendszert, például a családtámogatási rendszert, ki kell terjeszteni valamennyi magyarlakta területre az ország határain kívül is – jelentette ki Orbán Viktor.

Orbán Viktor beszéde élőben

12:22 Magyarország helyzetéről
Kínának jobb ajánlata van Magyarország számára, mint az Amerikai Egyesült Államoknak. Az EU elvesztette a háborút, nem tudja finanszírozni. Nem fogja tudni finanszírozni Ukrajna működtetését sem. Az EU fogja megfizetni a háború árát, és ez az ár magas lesz. Világrendszerváltás van, ehhez magyar „nagystratégia” kell. Orbán szerint ezt a stratégiát már elkészítették. Bekapcsolódtak Donald Trump „programíró rendszerébe”. Külön európai uniós minisztériumot hoztak létre – említett néhányat az eddigi intézkedések közül. A stratégiával egy gond van: túl értelmiségi, még nem közérthető. 

Orbán Viktor beszéde élőben

12:08 Világpolitikai fordulat
Ázsia átveszi a vezető szerepet a Nyugattól. A katonai erőviszonyok kiegyenlítődtek, gazdaságilag pedig már náluk van az erőfölény. Emiatt az Egyesült Államok státusa megőrzéséhez változtatni fog külpolitikáján, vissza fog venni a demokráciaexportból. Orbán szerint ki fogja fizettetni Európával a biztonságot, ez következik Donald Trump politikájából. Az Uniónak fel kell adnia magát mint politikai entitást, és gazdaságát meg védelmét kell megerősítenie – hangzott el többek között Orbán Viktor beszédében.

11:56 Elitizmus versus populizmus 
Szakadék van az európai elit és a nép között – jelentette ki a magyar kormányfő. A felsőfokú végzettséggel rendelkezők nem tisztelik a kevésbé iskolázottakat, ezért az alacsonyabb képzettségűek bizalmatlanul tekintenek a saját elitjükre, mert úgy érzik, nem képviselik őket. 

11:45 A nyugat-európai országok hanyatlásáról 
Az Európai Unió célja, hogy meghaladja a nemzetállamokat, a döntési jogkörök a nemzetállamoktól kerüljenek át Brüsszelbe. A nyugat posztnemzetállami állapotban van – jelentette ki Orbán Viktor. Meglátása szerint ez a konfliktus forrása a nyugati és keleti országok között.

11:36 Orbán Lengyelországot bírálta

A magyar kormányt érő korábbi lengyel kritikára utalva szóvá tette: „rongyosra rugdosták a hátsó felünket”. Képmutatónak nevezte a lengyel politikát: „morálisan kioktatnak minket az orosz kapcsolatainkért, közben zavartalanul üzletelnek velük”. Orbán Viktor beszéde élőben

11:25 Orbán Viktor az orosz–ukrán háborúról

Ez az Amerikai Egyesült Államok proxy-háborúja. Kifejtette: a nyugati szankciókkal nem lehet az orosz gazdaságot kivéreztetni. Nézete szerint az európai politika összeomlott, feladta önállóságát, az USA külpolitikáját követi. A szankciók miatt elszálltak az energiaárak, az Európai Unió versenyképtelenné vált.

11:10 Orbán Viktoré a szó.

11:06 Szemmel láthatóan ezúttal is óriási érdeklődésre tart számot a szabadegyetem zárórendezvénye.Orbán Viktor beszéde élőben

11:04 Tőkés László beszédében felhívta a figyelmet az elvándorlás veszélyeire. 

– Nem válhatunk megélhetési kivándorlókká – fogalmazott.

10:37 A rendezvény elkezdődött, elsőként Tőkés Lászlóé a szó.

 

 



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!