Hirdetés

Kistelepülések polgármestereinek kerekasztala

Kistelepülések nagy lehetőségekkel? címmel szerveztek kerekasztal-beszélgetést csütörtökön Tusványoson, a Kós Károly sátorban. Négy település – Szentegyháza, Székelykeresztúr, Gyergyószárhegy és Gyergyóújfalu – polgármestere az utóbbi évek legnagyobb sikereiről és jövőbeli terveiről beszélt.

Kovács Andrea
Kistelepülések polgármestereinek kerekasztala
Balról jobbra: Danguly Ervin, Lőrincz Csaba, Egyed József, Koncz Hunor János, Csorba Szilárd Fotó: Veres Nándor

Négy környékbeli kistelepülés polgármesterét kérdezte eddigi eredményeikről, legnagyobb sikereikről, a kihívásokról, az önkormányzati munka sokrétűségéről és jövőbeli terveiről a beszélgetés moderátora, Csorba Szilárd, az Erdélyi Magyar Szövetség alelnöke. Elöljáróban leszögezte: a meghívott polgármesterek közül hárman az Erdélyi Magyar Szövetség színeiben indultak a tisztségért, egyikük pedig független, az EMSZ által támogatott vezető.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Koncz Hunor János, Székelykeresztúr elöljárója szerint a kistelepülések számára a legnagyobb kihívás a közművek bővítése. Lőrincz Csaba, Szentegyháza polgármestere elmondta: a legnagyobb kihívások anyagi természetűek, ugyanis az alacsonyabb költségvetésű kistelepülések számára gyakran problémás az önrész előteremtése különböző projektekhez, így nehéz felvenniük a harcot a nagyobb településekkel.

A polgármesterek felelősségét hangsúlyozta Egyed József, Gyergyóújfalu elöljárója, aki negyedik mandátumát tölti. Danguly Ervin, Gyergyószárhegy község független polgármestere úgy vélekedett: az infrastrukturális beruházások mellett a közösségépítés is fontos, és örömét fejezte ki, hogy bár nagy erőfeszítések árán, de sikerült megállítaniuk a község hanyatlását.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!