Hirdetés

Toró két korosztályban is a legjobb

Két aranyéremmel tért vissza Toró Dávid az Újszentesen rendezett Reménységek Kupája nemzetközi asztalitenisz utánpótlástornáról, a Székelyudvarhelyi ISK fiatal versenyzője az U12-es és U13-as korosztályban is a legjobbnak bizonyult.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Toró két korosztályban is a legjobb
György Szilárd és aranyérmes tanítványa, Toró Dávid Fotó: ISK Udvarhely

November végén még a Győrben megrendezett a Reménységek Kupája asztalitenisz-viadalon adogattak a Székelyudvarhelyi ISK fiatal versenyzői, az U11-es, az U12-es és az U13-as korosztályú fiúk számára kiírt tornán hét országból (Ausztria, Belgium, Lettország, Olaszország, Románia, Szlovákia és Magyarország) 12 külföldi és 12 magyar klub fiataljai vettek részt, összesen 53-an.
Az udvarhelyiek mindhárom éremből tudtak hozni, az U13-asok között Toró Dávid aranyat, Sebők Mártontól pedig bronzérmet szerzett, Toró ráadásul az U12-eseknél is beszerzett egy ezüstérmet.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Az elmúlt hétvégén György Szilárd edző vezetésével már a Temes megyei Újszentesen léptek asztalhoz a fiatalok, a hasonló elnevezésű Reménységek Kupája nemzetközi utánpótlástornán a hazai élmezőny mellett Görögország, Szerbia, Magyarország, Ausztria, Spanyolország, Olaszország, Izrael, Moldova fiatal tehetségei küzdöttek egymás ellen. A kétnapos rangos megmérettetésen a Székelyudvarhelyi ISK négy korosztályban indított sportolót, természetesen a dobogós helyeket megcélozva.
Alig egy héttel a győri siker után, Toró Dávid előbb az U12-es korosztályban jutott a csúcsra, magabiztosan menetelt végig az összecsapásokon, hogy a döntőben remek játékkal azt a szerb Cepandát múlja felül, akitől szeptemberben kétszer is vereséget szenvedett Dimitrovgradban.

- Égett tehát az a tenyér és a bizonyítási akarat, Dávid maximális koncentrálással bizonyította klasszisát

– értékelte Toró teljesítményét György Szilárd.
Ezt követően Toró Dávid az egy évvel nagyobb korosztályban, az U13-asok között is asztalhoz állt hasonló formában és eredménnyel, az elődöntőben az idei Román Kupa-győztes slatinai Chirițát győzte le 3–1-re, majd a döntőben a szerbek legjobbján gázolt át nagyszerű játékkal.
Gelei Nimród az U11-es korosztályban az elődöntőig jutott, az U12-eseknél pedig Bardas Márk szintén az elődöntőig menetelt, ahol épp klubtársától, Torótól szenvedett vereséget.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!