Hirdetés

Szőcs Bence országos bajnok

A Román Kupa-győzelmet követően Szőcs Bence megnyerte az országos bajnokságot is az U16-os korosztály 46 kilogrammos súlycsoportjában. A VSK Csík­sze­re­da ökölvívója a kupasikert követően lett a román válogatott tagja, részt vett a kontinensviadalon, a bajnoki győzelmet követően pedig indulhat a Balkán-bajnokságon és a vébén is.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 3 perc
Szőcs Bence országos bajnok
Todor Loránd és Szőcs Bence. Sikeres páros Fotó: VSK Csíkszereda

Sikert sikerre halmoz Szőcs Bence, a VSK Csíkszereda ökölvívója: az U16-os – junior – korosztály 46 kilogrammos súlycsoportjában megnyerte Román Kupát, majd több nemzetközi gáláról is aranyéremmel tért haza, többek között legyőzte az olasz, az ukrán és a magyar bajnokot is. Részt vett az Európa-bajnokságon is, ahol egy kis bírói segédlettel gyakorlatilag az esélyeseket megverették, ám ez a csíki sportolót nem elkeserítette, hanem újabb sikerek elérésére ösztönözte.
Az elmúlt héten Brăila adott otthont a juniorok országos bajnokságának, ahová a csíkszeredai ökölvívóedző, Todor Loránd két tanítványával utazott el. A Bene Regaz SE sportolója, Gábor Márk a 60 kilogrammosok között a kilencedik helyen zárt, a súlycsoportban 17 induló volt. Az országos bajnokságot megelőzően a csíki sportolók egyhetes edzőtáborozáson vettek részt, amelyet Csíkszereda Megyei Jogú Város Önkormányzata finanszírozott, a fizikai felkészülést pedig Orbán Attila segítségével végezték az ökölvívók.
Szőcs Bence a VSK Csíkszeredát képviselte, a Román Kupa-győztes három mérkőzést vívott, és mindannyiszor győztesen hagyta el a szorítót, az elődöntőben és a döntőben egyhangú pontozással nyerte az összecsapásokat. Legfontosabb mérkőzését, a 46 kilogrammos súlycsoportdöntőjét a román és moldáv állampolgársággal rendelkező Spak Roman ellen vívta, aki egyébként moldáv bajnok is.
A Román Kupa-sikert követően Szőcs Bence a korosztályos román válogatott kerettagja lett, az országos bajnoki címmel megerősítette ezt a helyét, így részt vehet a Balkán-bajnokságon, amelyet október 18. és 31. között Râmnicu Vâlceán tartanak, majd a jövő hónapban jelen lesz a világbajnokságon is, amelynek Örményország ad otthont.
Nem pihenhetnek túl sokat a csíki ökölvívók, ugyanis szombaton Brassó, Bákó, Kolozs, Maros és Hargita megyei sportolók vesznek részt a Barátság Kupán, amelyet Csíkszeredában, a Taploca utcai ökölvívóteremben tartanak. November 5–12. között Karácsonkő ad otthont a serdülő (U14) és felnőtt, a jövő hónap végén pedig Bákó az ifjúsági – U18 – országos bajnokságnak, amelyen szintén lesznek csíkszeredai sportolók.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!