Három bajnoki cím, egy rekorddal

A fővárosban tartották meg a veterán atléták szabadtéri országos bajnokságát, amelyen négy Hargita megyei sportoló is rajthoz állt. Érmekkel tértek haza.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 3 perc
Három bajnoki cím, egy rekorddal
Nagy Elemér a dobogó legfelső fokára állhatott Fotó: Nagy Elemér archívuma

Bukarestben tartották meg az elmúlt hétvégén a veterán atléták szabadtéri országos bajnokságát, amelyen a 35 év fölötti sportolók álltak rajthoz. – Óriási hőség volt mind szombaton, mind pedig vasárnap, éppen ezért a szokásokhoz képest eltért a díjazás: idén nem a stadionban, hanem a szövetség székházában vehették át a dobogósok az érmeket és a diplomákat – nyilatkozta lapunknak Imre István, aki három számban is dobogós lett. A Csíkszeredai Gentiana SE sportolója a 200, a 400 és a 800 méteres síkfutást a második helyen zárta, míg az 1500 méteres síkfutást a negyedik helyen fejezte be a 65-69 évesek korcsoportjában.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A Csíkszeredai Kárpátok SK sportolója, Spănachi Ilie a 60-64 évesek között az elmúlt évekhez képest csak egy versenyszámban, a távolugrásban indult és elsőként zárt. Az 50-54 évesek korcsoportjában Nagy Elemér is csak egy számot, a 3000 méteres akadályfutásban állt rajthoz, amit meg is nyert a VSK Székelyudvarhely sportolója.
Ugyancsak egy versenyszámban indult Făcăoaru Mi­oara, a csíkszeredai sportoló viszont nem csupán egy bajnoki címmel tért haza, hanem országos rekordot állított fel a női 5000 méteres gyaloglásban az 50-54 évesek korcsoportjában. A csíkszeredai sportoló jelenleg négy országos rekord birtokosa: 2020-ban a 45-49 évesek, idén tavasszal az 50-59 évesek kor­csoportjában bizonyult a legjobbnak a fedett pályás ob 3000 méteres gyalogló számában, míg 2019-ben a 45-49, a hétvégén pedig az 50-59 évesek között lett a legjobb a szabadtéri ob-n az 5000 méteres gyaloglásban.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!