Döntésre várva

HN-információ
A Román Kézilabda Szövetség döntésére várnak, hogy mikor, hol és milyen körülmények között folytatódhatnak a kézilabda másodosztály küzdelmei. Szé­kely­udvarhelyen június közepére szeretnék letisztázni a kerettel kapcsolatos kérdéseket.

Várják, hogy mi lesz a sorsuk                                                                                                            Fotó: kezilabda.ro

A román női, illetve férfi ké­zi­labda-bajnokságok élvona­lának küzdelmeit be­fa­gyasz­totta, és helyezés nélkül lezárta a szakszövetség. A másodosztály küzdelmei viszont nem zárultak. Itt mind a női, mind a férfi mezőnyben egy nyolccsapatos döntő torna van kinézőben a feljutást érő helyekért, de annak időpontja, mikéntje egyáltalán nem tiszta. Ennek kapcsán a korábban feljutásra pályázó Székelyudvarhelyi Szejke SK közleményt adott ki, amelyben kifejezik reményüket, hogy mielőbb döntés születik, továbbá június közepéig ők is rendezik soraikat. – Bár valamikor, valahol még szükséges egy nyolcas tornán részt vennünk a nyár folyamán, pontos információnk nincs. A járvány miatti korlátozások még csak a közös teremedzéseket sem teszik lehetővé vagy csak vállalhatatlan feltételek mellett. Amint a román kormány és a Román Kézilabda-szövetség konkrét döntéseket hoz, annak megfelelően lépünk mi is a csapatot illetően. A csapat minden tagjával sor került egy személyes megbeszélésre. Sajnos a gazdasági helyzet nem teszi még lehetővé, hogy merész jövőről beszélhessünk, de folyamatosak a tárgyalások a támogatókkal, akik a vészállapot miatt szintén óvatosak. A román kormány járványügyi döntésének függvényében, valamint a támogatók hozzáállásának megfelelően június közepén fog eldőlni, hogy milyen kerettel vághat neki a Szejke SK a következő időszaknak. Három játékosunknak lejárt május végén a szerződése, egynek pedig június 9-én fog lejárni, a többiekkel hosszabb távú szerződés köttetett korábban. A lejárt szerződésű játékosokat illetően is válaszokat várunk a szövetségtől, hogy ezen csapattagok hogyan tudnának, vagy egyáltalán tudnának-e szerepelni az esetlegesen megrendezendő nyolcas tornán. Sajnos a szövetség félmegoldásos döntései bizonytalanságban tartják mind klubunkat, mind pedig játékosaink jövőjét. Bárhogy is legyen, június közepén döntés születik keretünk és a lejárt szerződésű játékosaink sorsát illetően – áll a klub közleményében.

HN-összeállítás



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!