Hirdetés

Három futam után dobogósok

Mindössze egy hónap alatt három futamot rendeztek a hazai ralibajnokságban – ez nem éppen szokásos, sőt ebben a hónapban már túl leszünk a pontvadászat felén, és az aszfalt kiírás le is zárul. Ez utóbbiban a Teslovan Adrian és Cseh Vajk Imre páros géposztályukban dobogós helyen áll.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 3 perc
Három futam után dobogósok
Jól szerepelt Máramarosban is a Teslovan–Cseh páros Fotó: Balázs Attila

Akárcsak az elmúlt években, egy bajnoki idényben három pontvadászatban is érdekeltek a ralisok: az összetett bajnoki cím mellett az aszfalt és a murva kiírásban is teljesíteni kell. Az idény április utolsó hétvégéjén a Hargita Ralival indult, ezt követte az Argeș Rali május elején, a hétvégén pedig Máramarosban száguldottak a pilóták, a pontvadászat felét a Kolozsvár Rali jelenti, a június 22-23-i viadallal pedig az aszfalt kiírás zárul is.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A Máramaros Ralit összetettben a bajnoki címvédő Simone Tempestini (Porsche 997 RGT) nyerte Andrei Gîrtofan (Skoda Fabia Rally2) és a bolgár Martin Surilov (Citroën C3 Rally2) előtt, a Teslovan Adrian és Cseh Vajk Imre (Ford Fiesta R5) kettős az ötödik helyen végzett összetettben, a csíkiak az aszfalt kiírásban és az RC2 géposztályban viszont negyedikként zártak. A Teslovan Alexandra és Csikós Sándor (Peugeot 208 R2) alkotta kettős a juniorok között az előkelő negyedik helyet foglalták el, viszont a 208R2 Kupában a második helyen zártak, ami viszont kiemelkedő, hogy az aszfalt kiírásban az összetett kilencedik helyét foglalta el a csíki páros. A még 17 éves Alexandra – akinek Csikós Sándor navigál – az aszfalt kiírás RC4 géposztályában listavezető és Kolozsváron egy második hely elég lesz számára a bajnoki cím megszerzéséhez, édesapja, Adrian – Cseh Vajk Imrével a jobb 1-ben – az RC2 géposztályban úgy a harmadik, hogy a csoportban az ő versenygépük már veteránnak számít ellenfeleik autóihoz képest.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!