Hirdetés

Tárolás a konyhában II.

A konyhai tárolókat a nekik megfelelő munkaterületek köré csoportosítjuk. A nap mint nap használt edényeknek, a biztonságos késtartónak vagy fióknak ott a helye, ahol az ételt előkészítjük. A mosószereket, konyharuhákat viszont tároljuk a mosogatónál.

Czenczer-Balázs Beáta
Becsült olvasási idő: 3 perc
Tárolás a konyhában II.
Fotó: pinterest.com

Ha lehet, a tányérokat, poharakat, evőeszközöket tartsuk a mosogató(gép) és a tálaló közelében. 
A konyhai szerszámokat, fűszeres üvegeket kár elrejteni, nyitott polcról vagy kampóról gyorsan le tudjuk emelni őket. A kicsi vagy szabálytalan konyhát egyedi bútorokkal érdemes berendezni, és érdemes ehhez asztalos segítségét kérni. A szemmagasság fölött húzódó polcok fölfelé egyre keskenyebbek legyenek, hogy mindegyiknek a mélyére tudjunk nyúlni. Az ajtó belsejére szerelt keskeny polcok is jól használhatók.
Az alacsony szekrényekben kihúzható rekeszeket, kosarakat, fiókokat, esetleg kihúzható kenyérvágó deszkát, asztalt célszerű elhelyezni. 
A sarkot körbeforgatható rekeszekkel használjuk ki. Minden elemre szereljünk görgőt, hogy könnyen mozduljon. Ha zsanéros ajtónk van, jobban hozzá lehet férni a szekrényhez, mint a tolóajtónál, mely különben is csak a 80 cm-nél nagyobb szélesség esetén használható, de a ba­l­­­e­setek elkerülése érdekében az ilyen ajtó legyen minél keskenyebb. 
A redőnyös ajtó nyitásához némi erőkifejtésre van szükség, ezért ezt csak alsó szekrényeken használjuk. 
A hagyományos kamrával semmi sem veszi fel a versenyt. Hűvös és sötét, telerakhatjuk polcokkal és kampókkal, érlelhetünk benne füstölt húst, megtölthetjük konzervekkel, befőttekkel.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A modern drótkosaras szekrényekkel, amelyek polcai alól alacsony rekeszeket húzhatunk elő, jól kihasználhatjuk a helyet. 
A keskeny polcok, amelyeken egyszerre mindent látunk, praktikusak és szépek. 
A nyitott polcon mutatós tárgyakat, a szekrényben kevésbé érdekes eszközöket tartsunk. A zsalus ajtó mögött jól szellőzik a szekrény, a zárt ajtó mögé üvegeket, konzerveket tegyünk. 
A különböző mélységű fiókok a tárolási igényekhez igazodnak. 
Az értékes kristálypoharak üveglapon állnak. Csuklósan felfüggesztett üveglap védi őket a portól. 
A létraszékről a magas polcok is elérhetők. 

Tárolás a konyhában II.

Szakácskönyvek

Különböző egyedi kialakítású szekrények, konyhasziget egyik oldalában lehet létrehozni szakácskönyveknek speciális helyet. Ez látványos és nagyon praktikus is egyben. Érdemes az ilyen polcokra nemcsak könyveket helyezni, hanem megtörni a látványt hangulatban passzoló, régi tárgyakkal, gyűjteményekkel, dísztárgyakkal, de fontos, hogy ezek ne legyenek túlzsúfolva. 
Ne halmozzunk apró pici, mindenhonnan összegyűjtött tárgyacskákat, mert csak porfogók lesznek. Nem emeli a tér hangulatát, inkább ellenkező hatást, zsibvásárhangulatot keltenek, helyette inkább próbáljuk meg belevinni a térbe saját személyiségünket.

Dobozok/zárható áttetsző tárolótasakok, -kosarak

A szekrények belsejét érdemes szépen rendszerezni. Nem mindegy, hogy ha kinyitjuk, akkor kaotikus látvány fogad, vagy mindennek megvan a helye, feliratokkal ellátva. 
Ezeknek érdemes tematikusan beszerezni tárolókat, hogy szépen, rendszerezetten tudjuk tárolni őket.

Tárolás a konyhában II.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!