Összesen 250 konténerházat rendeltek ki a hatóságok Galac és Vaslui megyeárvíz sújtotta területeire

Galac és Vaslui megye árvíz sújtotta területeire összesen 250 konténerházat rendeltek ki a hatóságok, amelyek ideiglenes lakhelyül szolgálnak azoknak a családoknak, akiknek a háza lakhatatlanná vált az áradás nyomán – nyilatkozta hétfő este a Digi 24-nek Raed Arafat, a Belügyminisztérium katasztrófavédelmi főosztályának (DSU) vezetője.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
Összesen 250 konténerházat rendeltek ki a hatóságok Galac és Vaslui megyeárvíz sújtotta területeire
Fotó: Raed Arafat közösségi oldala

A belügyi államtitkár szerint a konténerházakat a prefektúra és a megyei tanács osztja szét az érintett településeknek; mindegyik négy személy befogadására alkalmas. Szükség esetén még több ilyen házat bocsáthatunk rendelkezésre – tette hozzá.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Arafat elmondta: Galac megyében a humanitárius intézkedéseket a megyei tanács koordinálja, az önkormányzatoknak kell kiosztaniuk az élelmiszert és ivóvizet az embereknek. Az újjápítéssel és az ehhez szükséges építkezési anyagok és eszközök kezelésével a megyei tanács és a prefektus közösen foglalkozik.

A belügyi államtitkár szerint olyan eset is volt az elárasztott településeken, hogy az emberek minden rábeszélés ellenére nem akarták elhagyni házaikat, a padláson kerestek menedéket, és csak ivóvizet és élelmet kértek a tűzoltóktól. Arafat azt is elmondta, hogy a hétfő este kihirdetett vészhelyzet lehetővé teszi a helyhatóságoknak, hogy rövid idő alatt, közbeszerzési eljárás nélkül szerződést köthessenek a helyreállítási munkálatokra – idézte az államtitkár tévényilatkozatát az Agerpres hírügynökség. Az Országos Katasztrófavédelmi Felügyelőség (IGSU) hétfő este bejelentette, hogy a belügyminiszter jóváhagyta a vészhelyzet kihirdetését az árvíz sújtotta Galac és Vaslui megyében.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!