Kihirdették a vészhelyzetet Galac és Vaslui megyében, Hargita megyei tűzoltók is mennek segíteni

Az Országos Katasztrófavédelmi Felügyelőség hétfő este bejelentette, hogy a belügyminiszter jóváhagyta a vészhelyzet kihirdetését az árvíz sújtotta Galac és Vaslui megyében. Hargita megyei hivatásos tűzoltók is mennek segíteni.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
Kihirdették a vészhelyzetet Galac és Vaslui megyében, Hargita megyei tűzoltók is mennek segíteni
Hargita megyei tűzoltók. Alig tértek vissza Galac megyéből máris indulnak Vaslui megyébe Fotó: Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség

A vészhelyzet kihirdetését a két érintett megye prefektusa javasolta, Cătălin Predoiu miniszterelnök-helyettes, a belügyi tárca vezetője pedig jóváhagyta. A vészhelyzet kihirdetése lehetővé teszi a helyhatóságoknak, hogy rövid idő alatt, közbeszerzési eljárás nélkül szerződést köthessenek a helyreállítási munkálatokra – írta az Agerpres hírügynökség.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség ugyanakkor közölte: támogatást nyújtanak a Vaslui megyei kollégáiknak, azt követően a Hargita megyei hivatásos tűzoltók hétfő reggel visszatértek Galac megyei küldetésükből. Mint részletezték, Vaslui megyei árvíz sújtotta területekre három járművet, két szivattyút és tíz tűzoltót küldenek segíteni. A munkából a többi megyei hivatásos tűzoltók is kiveszik a részüket: Iași megyében 400, Vaslui megyében 380 tűzoltót mozgósítottak. Beszterce-Naszód, Maros és Suceava megye összesen 52 hivatásos tűzoltó küldött, Brassó, Kolozs, Kovászna, Hargita, Neamț és Szeben megye katasztrófavédelmi felügyelősége 76 tűzoltót küld a megfelelő felszerelésekkel, járművekkel ellátva – áll a megyei katasztrófavédelmi felügyelőség közleményében.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!