Hirdetés

Október elsejéig az automatákat kötelezően fel kell szerelni elektronikus pénztárgéppel

A kártyás fizetéssel, bankjegyekkel és érmékkel működő automatákat is kötelesek felszerelni elektronikus pénztárgépekkel október elsejéig az üzemeltetőik, akik így kézbesítenek árut vagy nyújtanak szolgáltatást – közölte lapunkkal Ráduly Laura, az Országos Adóhatóság (ANAF) felügyelője.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
Október elsejéig az automatákat kötelezően fel kell szerelni elektronikus pénztárgéppel
Illusztráció Fotó: László F. Csaba

A közlemény emlékeztet: erre az 1999. évi 28-as számú kormányrendelet, illetve a 2022. évi 11-es számú kormányrendelet előírásai kötelezik a gazdasági szereplőket.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Ennek megfelelően, 2024. október 1-jétől kezdve a gazdasági szereplők kötelesek az üzleti automatákat elektromos pénztárgépekkel felszerelni, hogy az adófizetési adatokat az ANAF informatikai rendszerébe továbbítsák, különben 8000 lej és 10 000 lej közötti bírságot kockáztatnak, továbbá az adóhatóság elkobozhatja azokat a bevételeiket, amelyeknek törvényességével nem tudnak elszámolni, felfüggeszthetik a cégek üzleti tevékenységét arra az időszakra, amíg fel nem szerelik az elektronikus pénztárgépeket és be nem fizetik a kiszabott bírságot, vagy legalább annak felét, és a fizetés tényét igazoló dokumentumot meg nem mutatják a szabálysértést megállapító hatóságnak.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!