Magyar kormánytámogatásra pályázhatnak az erdélyi színházak

A Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) idén is meghirdeti 50 millió forintos keretösszeggel a határon túli professzionális magyar színházak és táncművészeti szervezetek kiemelt művészeti céljainak megvalósítását támogató pályázatát.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
Magyar kormánytámogatásra pályázhatnak az erdélyi színházak
A Csíki Játékszín. Pályázhatnak támogatásért Fotó: László F. Csaba

A kormány stratégiai ágazatként kezeli a kultúra területét, amelynek keretében támogatja a határon túli magyar színházak és táncművészeti szervezetek értékközvetítő, nemzeti identitást erősítő munkáját – idézte a KIM csütörtöki közleményét az MTI.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A  szaktárca emlékeztetett: a határon túli professzionális magyar színházak és táncművészeti szervezetek kiemelt művészeti céljainak megvalósítását támogató pályázat keretében az elmúlt két évben összesen 27 magyar színház és 10 táncegyüttes támogatása valósult meg. A 2024-es támogatás keretében a színházak önálló produkció létrehozására, valamint a színház szakmai működéséhez, minőségének fenntartásához és fejlesztéséhez szükséges technikai, szcenikai eszközök beszerzésére pályázhatnak, míg a táncművészeti szervezetek a szakmai együttműködés és a határon túli magyar professzionális néptáncegyüttesek találkozójának támogatására nyújthatnak be pályázatot 

Az 50 millió forint (630 ezer lej) keretösszegű támogatásra a Kárpát-medence területén, határon túli székhellyel rendelkező és határon túli működési területű professzionális magyar színházak és táncegyüttesek nyújthatnak be pályázatot.

A pályamunkák benyújtásának határideje 2024. szeptember 16., a pályázat elérhető a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő honlapján – áll a közleményben.
 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!