Hirdetés

Csapat csak egy van

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc

„Ezúton kérem szépen a károgókat, hogy ne töröljék bele lábukat a BL-ből frissen kiesett Fradiba. Klaksvík a főváros, Tórshavn mögött a Feröer második legnagyobb települése, vagyis nem holmi kis csapatról van ám szó. Nagyon nem mindegy, hogy öt, avagy tizenöt pincér közül kell kiválasztani a középhátvédet vagy a csatárt. Ott azért van merítés.” Ilyen és ehhez hasonló szúrós bejegyzések kísérték a Ferencvárosi TC történelmének legcsúfosabb leégését, miután a zöld-fehérek 3–0-s vereséget szenvedtek a feröeri villanyszerelők félamatőr csapatától a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójának szerdai visszavágóján. Sőt, már a félidőben érkeztek a „jó tanácsok” a csalódott magyar szurkolóktól: „Ne rúgjátok szét az északiakat! Ezeknek holnap reggel munkába kell menniük”, vagy „Vajon, ha nem lesz hosszabbítás, beérnek még a ma esti műszakba?” Ráadásul a szurkapiszkának alapja is volt, hiszen a Zetelaka nagyságú Klaksvík község csapatának több játékosa is villanyszerelőként dolgozik napközben a focistakarrier mellett. Jonatan Johansson, az északiak 31 éves svéd kapusa egy oslói cégnél villanyszerelő, és három hónapos fizetés nélküli szabadságot vett ki, hogy védhessen a feröeri bajnokságban és a Fradi ellen.
Nyilván a mémkészítők is lecsaptak a magas labdára, az egyik központi téma a ferencvárosi pad volt, amelyet többen többféleképpen is átfestettek az elmúlt napokban. Az egyik mém szerint szerdától már izlandi színekben tündököl, KÍ Klaksvík felirattal.
Még a politikai fűszerezés sem maradt ki a tréfálkozásból, mint kiderült, Svédország NATO-csatlakozásának magyar ratifikálása nem az egyetlen dolog, amely várat magára a skandinávoknál: „Úgy néz ki, hogy a svédek nemcsak a NATO-csatlakozásra várhatnak hiába, hanem a Fradira is...” - áll a bejegyzésben, kifigurázva a ferencvárosi klub túlzott optimizmusát. Ugyanis a Bajnokok Ligája második fordulójában a Fradi a svéd bajnok Häckennel találkozott volna, ezt pedig a klub közösségi oldalán annak rendje és módja szerint be is harangozták, csakhogy mint utólag kiderült, kissé elhamarkodottan.
Egy dolog biztos, KÍ-nos égés ide vagy oda, a zöld-fehérekre ezen a héten újabb komoly próbatétel vár, az Európa-konferencialiga selejtezőjének második fordulójában éppen egy sorstársa, a Bajnokok Ligájából szintén kiesett ír bajnok, a Shamrock Rovers lesz az ellenfél. A Fradit már figyelmeztették, vigyázzon, mit posztol a mérkőzés előtt...

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!