Közúti baleset: oszlopnak ütközött egy jármű, ketten megsérültek

Súlyos autóbaleset történt Csíkszentmárton közelében szombaton, a kora délutáni órákban. Az ütközésben két személy megsérült.

Pál Bíborka
Becsült olvasási idő: 1 perc
Közúti baleset: oszlopnak ütközött egy jármű, ketten megsérültek
Illusztráció Fotó: Veres Nándor

Súlyos autóbaleset történt Csíkszentmárton közelében szombaton, a kora délutáni órákban: egy sofőr az 578-as jelzésű európai úton haladva elvesztette uralmát a járműve felett, az autó ennek következtében egy oszlopnak csapódott. A helyszínre a csíkszeredai hivatásos tűzoltóság speciális mentőegysége szállt ki egy szerkocsival, valamint a rohammentő-szolgálat emberei egy mentőautóval, közölte a megyei katasztrófavédelmi felügyelőség sajtószolgálata. A balesetben két, az autóban utazó személy sérült meg, a mentősök a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházba szállították őket.

Az Olt Sürgősségi Esetek Felügyelősége a rossz időre való tekintettel arra hívja fel a lakosság figyelmét, hogy kövessék és vegyék figyelembe a hatóságok riasztásait és vészhelyzeti tanácsait. Ennek megfelelően a gépjárművezetőket arra intik, útnak indulás előtt tájékozódjanak az időjárási körülményekről, és lehetőség szerint kerüljék el az árvízveszélynek vagy heves esőzéseknek kitett övezeteket. Figyelmeztetik továbbá a lakosságot, hogy áradás esetén ne próbáljanak meg átkelni folyóvizeken, és ne tartózkodjanak azok partján. Ahol erős széllökések várhatók, ott azt ajánlják, ne tartózkodjunk a szabadban, és kerüljük a fás területeket, ne tartózkodjunk villanyoszlopok vagy kültéri reklámpannók közelében. Veszélyhelyzetben pedig hívják a 112-es egységes sürgősségi segélyhívó számot.

A heves esőzések okán az Olt, a Tatros és a Kis-Beszterce folyó medencéjére a hétvégére narancssárga jelzéssel adtak ki figyelmeztetést a hatóságok, villámáradások lehetőségére figyelmeztetve, majd a készültségi szint csökkent, de a sárga veszélyjelzés vasárnap estig érvényben marad.

A hét végén az ország több pontján súlyos árvizekkel kellett megküzdeni, Galac, Argeș, Buzău, Neamț, Vâlcea, Bákó, Hunyad, Vrancea megyei településeken pusztított az ár. Galac és Vaslui megyében katasztrófahelyzetet hirdettek, itt az áradások emberéleteket is követeltek.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!