Hirdetés

Július ötödikéig tart a megyei sportstratégia közvitája

Július ötödikéig tart Hargita megye sportstratégiájának közvitája, a megyei önkormányzatnál eddig az időpontig várják a javaslatokat – közölte szerdán Hargita Megye Tanácsa. A Hargita Népe által korábban teljes egészében közölt sportstratégia jelenlegi helyzetét sajtótájékoztatón ismertették a megye elöljárói.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
Július ötödikéig tart a megyei sportstratégia közvitája
Sportstratégia. Beszámoltak a dokumentum jelenlegi helyzetéről Fotó: Hargita Megye Tanácsa

Ábrahám Előd a Smafta Sporttanácsadó Iroda részéről ismertette a sportstratégia fő pontjait. Az általános stratégiai célokba a szabadidősportot, iskolai sportot, élsportot, valamint a fogyatékkal élők sportját foglalták bele. 25 fejlesztési irányt javasolnak, amelyet öt fő kategóriába soroltak: szociális integráció, oktatás, sport, digitalizáció és egyéb területek. A fejlesztési irányok elérése érdekében 38 akciótervet is beépítettek a stratégiába, amelyek útmutatót nyújtanak a megvalósításhoz.

Borboly Csaba megyeelnök hozzátette: a stratégia célja, hogy tervezhetővé és kiszámíthatóvá tegye Hargita megye sportéletét, legyen szó iskolai sportolásról, versenysportról, tömegsportról, sajátos igényű emberek sportlehetőségeiről. A dokumentumok elérhetők a megyei önkormányzat honlapján, illetve a Hargita Népe oldalán: itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt és itt.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!