Hirdetés

A kenyér eledel és kapocs is az emberek között

A kenyér világnapja előtt tisztelgő meghitt hangulatú ünnepi rendezvényen jelentette be a Harmopan Rt. új jótékonysági kezdeményezését, amely által a régió egyik legnagyobb és legrégebbi pék- és malomipari vállalata Csík, Udvarhely, Gyergyó, Keresztúr és Maroshévíz körzetében működő jótékonysági szervezetek támogatását vállalta fel.

Létai Tibor
A kenyér eledel és kapocs is az emberek között
Friss sütés. A pék- és malomipari vállalat a társadalmi felelősségvállalás terén is példát mutat Fotó: László F. Csaba

Ügyfélközpontú, a cég működését és a vásárlói igényeket még szorosabban összehangoló vezetési koncepcióját ismertető, termékkiállítással egybekötött, ugyanakkor családias hangulatú rövid ünnepséggel tisztelgett tegnap délután a Harmopan Rt. a kenyér világnapja, illetve a kenyér jelentősége és szimbolikája előtt. A számos meghívott és vendég társaságában tartott eseményt a csíkszeredai Harmopan Bisztróban rendezték, ahol állófogadáson rövid, a vállalatot bemutató prezentáció keretében tudhattak meg részleteket a pék- és malomipari vállalat múltjáról és jelenéről a résztvevők. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A kenyér eledel és kapocs is az emberek között
Ipartörténeti jellegű fotók, dokumentumok. A régió egyik meghatározó cége

Fontos szereplője a helyi gazdaságnak

A rendezvényen hely- és ipartörténeti értékkel is bíró felvonásként a vállalat múltjából pillanatképeket felelevenítő kiállítást is rendeztek, amelyen régi fényképek, dokumentumok illusztrálták a vállalat történetének egy-egy fontos állomását. A kis tárlat olyan mérföldkövekre mutatott rá, mint a vállalat 1965-ös megalakulása – az erre a pillanatra való visszautalást egyébként a cég fő arculati elemei ma is tartalmazzák –, amikor több helyi malom- és pékipari egység olvadt egybe, közöttük az 1920-as, 1930-as években alapított firmák is. Szintén fontos mérföldkő 1991 áprilisa, amikor a vállalat jelenlegi formájában, a Harmopan nevet felvéve, a korábbi Hargita Megyei Malom- és Péküzem jogutódjaként létrejött. 

A kenyér eledel és kapocs is az emberek között
Vendégek és meghívottak a kenyér ünnepén. A vállalat jövőbeni terveit is megismerhették 


A megnyitón Bakcsy Tünde a Csíki Vállalkozók Egyesületének képviseletében a Harmopan Rt. helyi gazdaságban betöltött szerepét méltatta, kiemelve, milyen fontos az is, hogy ilyen ünnepi pillanatok által a szélesebb nyilvánosság is betekintést nyerhet a cég múltjába, jelenébe és jövőjébe. A pékipari vállalat nemcsak egy stabil üzleti vállalkozás, hanem a regionális gazdaság szerves része, amely hozzájárul a térség fejlesztéséhez, valamint jelentős szerepet vállal és játszik a közösségépítésben, a jótékonykodásban is. Az által pedig, hogy nagy hangsúlyt fektetnek a helyi alapanyagokra, itteni emberek, családok számára teremtenek munkahelyeket, hathatósan és tevőlegesen erősítik a helyi identitást is – mondta. 

A kenyér eledel és kapocs is az emberek között
A vállalat múltjára és jelenére pillantó tárlat. Évtizedes emlékek

Lépés egy jobb, összetartó jövő felé

András Zsuzsánna, a Harmo­pan Rt. vezérigazgatója a vállalat dolgozóinak, pékjeinek, molnárjainak szerepéről és jelentőségéről szólt a megjelenteknek, kiemelve, hogy az általuk előállított kenyér nemcsak élelmiszer, hanem összekötő kapocs is egyben, „ők azok, akik biztosítják, hogy a kenyér valóban az élet alapja legyen”. Ugyanakkor egy jótékonysági kezdeményezést is bejelentett: 

– Az elkövetkező egy hónapban a vásárlóinkkal közösen szeretnénk 25 ezer lejt összegyűjteni, amit jótékony célra ajánlunk fel Udvarhely, Keresztúr, Gyergyó, Maroshévíz és Csík térség jótékonysági szervezeteinek. Ezzel nemcsak a mindennapi kenyeret adjuk az embereknek, hanem közösséget építünk és segítünk azoknak, akiknek a legnagyobb szükségük van rá. Együtt tegyünk azért, hogy a kenyér világnapja ne csak egy ünnep legyen, hanem egy lépés a jobb és összetartóbb jövő felé

– indította útjára az akciót a vezérigazgató.

A kenyér eledel és kapocs is az emberek között
A Harmopan megújult honlapjának arculatáról, a marketing jelentőségéről beszélt Vízi Balázs, a vállalat kommunikációs felelőse. A szakember hangsúlyozta, tartani kell a lépést a modern kor kihívásaival, ennek apropóján bemutatta a még fejlesztés alatt álló, de már elérhető új honlapjukat. A harmopan.ro oldalon számos termék részletes ismertetését megtalálja az érdeklődő, ugyanakkor egy ChatBotot is beépítettek a weboldalba, amely a pékipari vállalat termékeivel kapcsolatos kérdésekre ad részletes válaszokat. 

Galéria



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!