A béregyenlőtlenségeket sérelmezik a gyermekvédelem japánsztrájkoló munkatársai

Elfogadhatatlannak tartják a Hargita megyei gyermekvédelemnél dolgozó Acord szakszervezet tagjai a megyei önkormányzatnál tapasztalható béregyenlőtlenségeket, többek között ezért folytatnak japán sztrájkot október 7-ig – közölte csütörtökön az Acord szakszervezet.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
A béregyenlőtlenségeket sérelmezik a gyermekvédelem japánsztrájkoló munkatársai
Összefogtak a szakszervezeti tagok. Igazságosabb bérezést követelnek Fotó: ACORD szakszervezet közösségi oldala

Emlékeztettek: előző közleményükben megígérték a közvéleménynek, hogy a japán sztrájk teljes időszaka alatt, tehát 2024. szeptember 23. és október 7. között bemutatják azokat a követeléseiket, amelyek a japán sztrájk kezdeményezéséhez vezettek a Hargita Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóságnál.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Sérelmezik, hogy a gyermekvédelmi igazgatóságnál dolgozók alapbére esetenként akár 70%-kal is alacsonyabb, mint Hargita Megye Tanácsánál hasonló munkakörben. Azonos munkavégzési körülmények mellett a munkakörülményi pótlék 9%-kal alacsonyabb, mint a megyei tanácsnál. Az alkalmazottakat megfosztják a szakmai előmenetelhez kapcsolódó béremelésektől – sorolták sérelmeiket.

„Kérjük Hargita Megyei Tanácsát, hogy sürgősen korrigálja ezeket az egyenlőtlenségeket, és álljon elő konkrét megoldással. Emlékeztetünk arra, hogy október 7-én szakszervezetünk tagjai az utcán lesznek, hogy érvényt szerezzenek jogaiknak” – írták.

Mint arról beszámoltunk: október 7-én sztrájkőrséget tartanak a megyei tanács és a prefektúra székhelye előtt. A tiltakozást addig folytatják, ameddig az illetékesek biztosítják a bérek kifizetéséhez szükséges forrásokat. 



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!