Japán sztrájkot tartanak a Hargita megyei gyermekvédelem azon munkatársai, akik tagjai az ACORD szakszervezetnek

Japán sztrájkot tartanak szeptember 23. és október 7. között a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóságnak azok a munkatársai, akik tagjai az ACORD szakszervezetnek.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
Japán sztrájkot tartanak a Hargita megyei gyermekvédelem azon munkatársai, akik tagjai az ACORD szakszervezetnek
Fotó: ACORD szakszervezet közösségi oldala

A tiltakozó megmozdulást  közösségi oldalán jelentette be az ACORD szakszervezet. A tiltakozásuk oka, hogy az intézmény alkalmazottai nem kapják meg októberben a fizetésüket. Keddi közleményében a szakszervezet arról biztosította a közvéleményt, hogy a japán sztrájk ideje alatt az igazgatóság működése zavartalan lesz. Tiltakozásukkal mindössze arra kívánják felhívni a döntéshozók figyelmét, hogy az intézmény 750 alkalmazottja október 10-én nem fogja megkapni a fizetését.

„Felhívással fordulunk Hargita Megye Tanácsához, amelyet korábban már levélben is megkerestünk ezzel kapcsolatban, hogy találjon megoldást a helyzetre, amely sajnos évről évre megismétlődik a (...) a szociális rendszer krónikus alulfinanszírozottsága miatt” – olvasható a közleményben.

Az ACORD közölte azt is, hogy október 7-én sztrájkőrséget tartanak a megyei tanács és a prefektúra székhelye előtt. A tiltakozást addig folytatják, ameddig az illetékesek biztosítják a bérek kifizetéséhez szükséges forrásokat.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!