Hirdetés

Turizmusföldrajz-versenyt tartott középiskolásoknak a BBTE gyergyószentmiklósi tagozata

Második alkalommal szervezett turizmusföldrajz-versenyt középiskolásoknak a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Gyergyószentmiklósi Kihelyezett Tagozata azzal a céllal, hogy a tanulók tudásukat gyarapíthassák, megismerkedhessenek a felsőoktatási intézménnyel, annak pedagógusaival és diákjaival.

Hegyi Zsuzsánna
Becsült olvasási idő: 2 perc
Turizmusföldrajz-versenyt tartott középiskolásoknak a BBTE gyergyószentmiklósi tagozata
Vetélkedő. Tudásukat gyarapíthatták a középiskolás diákok Fotó: Hegyi Zsuzsánna

Második alkalommal szerveztek turizmusföldrajz-vetélkedőt magyar és román ajkú középiskolás diákoknak a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Gyergyószentmiklósi Kihelyezett Tagozatán. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Nagy volt az érdeklődés a középiskolások részéről a tavalyi vetélkedő iránt, ezért idén úgy hirdettük meg, hogy a Hargita megyei tanulókon kívül Kovászna és Maros megyéből is jelentkezhessenek a csapatok, így hiánypótló regionális vetélkedőről beszélhetünk

– mondta el érdeklődésünkre dr. Bálint-Bálint Lóránt egyetemi adjunktus, a szervezőbizottság tagja. Hozzátette, céljuk, hogy a diákok a felkészülés alatt megismerjék szűkebb és tágabb környezetüket, Székelyföld földrajzát, illetve turizmusát, valamint az egyetemet és az annak helyet adó Csíky-kertet.

A megmérettetés kétfordulós volt. Első körben tizenhárom középiskolából harmincegy csapat jelentkezett be, mindhárom megyéből. Feladatlapokat kaptak, amelyeket kitöltve, online kellett visszajuttatniuk a szervezőkhöz. Az első fordulón továbbjutó öt csapat személyes jelenléttel mérettetett meg.

Hegyi Zsuzsánna
– A szentegyházi Gábor Áron Szakközépiskola, a gyergyóalfalvi Sövér Elek Szakközépiskola, valamint a gyergyóhollói szakközépiskola diákjai versenyeztek. Több, tudást, tájékozottságot és kreativitást igénylő feladatot kellett megoldjanak – számolt be a vetélkedőről a pedagógus.

A diákok bemutatóit, munkáit az egyetem tanáraiból és diákjaiból verbuvált öttagú zsűri értékelte. A verseny végén a legjobban teljesítő három csapat tagjai élmény-nyereményekben részesültek: tusnádfürdői és bálványosi wellnesslehetőség, csónakázás a Szent Anna-tavon és a Mohos-tőzegláp látogatása volt a díj a támogatóknak köszönhetően.

Mindemellett az egyetem tartalmas programmal készült a rendezvényre. A feladatok között az egyetemistaéletről, az örménységről, a mesterséges intelligenciáról, a biztonságos hegyi túrázásról, illetve a gyergyószentmiklósi kihelyezett tagozat történetéről is hallhattak előadásokat a résztvevők. 

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!