Hirdetés

Külterületeket gondoznak a diákok

Egész éves hulladékgyűjtő és környezetvédelmi mozgalmat indít március végén a gyergyóalfalvi önkormányzat és a helyi Sövér Elek Szakközépiskola. Az osztályközösségek egy-egy külterület gondját viselik egész tanévben.

Boncina-Székely Szidónia
Becsült olvasási idő: 4 perc
Külterületeket gondoznak a diákok
Mozgalommal a szebb környezetért Fotó: Boncina-Székely Szidónia

A község iskolája minden évben részt vesz a külterületeket is érintő nagyszabású szemétgyűjtő akcióban, idéntől azonban másként képzeli el a tevékenységet az iskola és az önkormányzat vezetősége. 

– A község közeli külterületeit húsz részre osztottuk fel, ennyi osztály fog bekapcsolódni a mozgalomba, másodiktól tizenkettedik osztályig. Az elkövetkező időszakban nemcsak a szemét összegyűjtését várjuk, a célunk az, hogy a diákok odafigyeljenek a bérbe vett területre, gondozzák, felfigyeljenek a rendellenességekre, meglássák a természet szépségét, észrevegyenek egy kóbor állatot

– tájékoztatott Bege László Balázs alpolgármester.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Elmondta: a diákoktól fotókat, rövid szöveges jelentéseket várnak, majd a verseny végén egy hosszabb összefoglalót az adott területről, az ott megfigyeltekről. A mozgalom által a diákok digitális készségeit is fejleszteni kívánják.
Az Alfalu és Borzont diákjait megmozgató esemény nyitónapja a víz világnapján, március 22-én lesz: ekkor kapják meg a térképeket, és járhatják körbe a területet, amelynek bérlői lesznek a tanév hátralévő részében. 

– Mindannyian látjuk, hogy a környezeti problémákat többnyire az ember okozza szűkebb és tágabb környezetében egyaránt, az iskola szerepe, hogy ezen változtasson. Azt remélem, hogy a gyermekek lelkesedése néhány szülőre is átragad

– mondta a mozgalom kapcsán Jakab-Bálint Márton iskolaigazgató. 
Az akció keretében a diákokra bízzák, hányszor látogatják az adott területet, a szabályzat szerint havonta legalább egyszer, csoportosan kell kilátogatniuk és jelentést tenniük a tevékenységről. 
A feltételeket teljesítő osztályközösségek pénznyereményben részesülnek a tanév végén. 
 

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!