Hirdetés

Hagyománnyá nőtt ünnep Gyergyóalfaluban

Boncina-Székely Szidónia
Becsült olvasási idő: Kevesebb mint egy perc
Hagyománnyá nőtt ünnep Gyergyóalfaluban
Színes programkavalkád az ősz sokszínűségében Fotó: Boncina-Székely Szidónia

Az alfalvi és borzonti közösség egyik legnagyobb ünnepén a Réteskertben gyűlt össze szombaton a település apraja-nagyja. Az ünneplésre  az elmúlt időszak legjobban termő éve mellett a fiatalok közösségi jelenléte is okot adott, akik nemcsak a gazdanapi dekorációk elkészítéséről, hanem az élő zenéről is gondoskodtak.

A hálaadás jegyében szervezett ünnepségen többször is elhangzott, hogy az idei év meglehetősen jó termést hozott az előzőekhez képest.

Hagyománnyá nőtt ünnep Gyergyóalfaluban

A terményekre Borka Ernő plébános mondott áldást, ezt megelőzően Bende Sándor parlamenti képviselő, Borboly Csaba megyeitanács-elnök, Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke és Csavar Zsolt, a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség (APIA) gyergyószentmiklósi munkatársa köszöntötte az alfalviakat.

– Az idén 650, a településen élő és dolgozó gazda igényelt támogatást az ügynökségnél, a kérelmek jelentős részét elbírálták, a bonyolultabb igénylések feldolgozása még folyamatban van, de mindenki megkapja az előleget december elsejéig – fogalmazott Csavar Zsolt.

Hagyománnyá nőtt ünnep Gyergyóalfaluban

Az ünnep hangulatát idén is a gyergyószéki zenészek emelték, ezúttal az utánpótláscsapat is színpadra állt, majd kovácsmester-bemutatót láthattak és sajtkészítéssel ismerkedhettek a jelenlévők.

Ebben az évben a kulturális programok is nagyobb hangsúlyt kaptak: délután a Bekecs Táncszínház lépett színpadra, majd a Csíkszentsimoni Ifjúsági Fúvószenekart hallhatták a résztvevők.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!