Hirdetés

Fölényes győzelmet arattak a Hargita megyei állami gondozásban levő gyermekek

A Hargita megyei gyermekvédelmi rendszer neveltjeinek több focicsapata is részt vett az ÁGOTA Kárpát-medencei labdarúgótornán, amelyet múlt hét végén szerveztek meg Zánkán. Az ifjúsági kategóriában megszerezték az első, a második és a harmadik helyezést, emellett soraikból került ki a torna legjobb játékosa is.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 2 perc
Fölényes győzelmet arattak a Hargita megyei állami gondozásban levő gyermekek
Felállhattak a dobogóra. Teljes a siker Fotó: Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság

Május 9. és 11. között szervezték meg az ÁGOTA Kárpát-medencei labdarúgótornát Zánkán, amelyen mintegy ezerötszáz gyermekvédelmi gondozásban élő gyermek és fiatal vett részt, tudtuk meg a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóságtól.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A sportrendezvényen összesen háromszáz meccset játszott le 71 csapat, a mérkőzések párhuzamosan 16 pályán zajlottak. Az ifjúsági kategóriában húsz csapat pályázott dobogós helyezésre, köztük a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság csapatai, a Komplex Csíkszereda, a Szitások (Székelykeresztúr) és a Csibész Alapítvány színeiben játszó Csibészek, amelyben szintén a megyei gyermekvédelmi rendszer neveltjei játszanak. 

Büszke vagyok a Hargita megyei csapatok és a Szitások eredményére. Köszönöm Lőrinczi Zsolt edzőnek és a játékosoknak kitartó munkát, hiszen nekik köszönhető a szép eredmény

– mondta Bodó József, a Székelykeresztúri 1-es Számú Családi Típusú Elhelyező Központ vezetője.

Az ÁGOTA Kárpát-medencei labdarúgótornán jelen levő, gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalokat különböző színes programokkal várták. A rendezvényt az ÁGOTA Közösség, az Erzsébet Alapítvány és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács közösen szervezte meg.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!