Hirdetés

Faültetéssel ünnepelték az erdők és a víz világnapját Gyergyóalfaluban

Faültetéssel ünnepelte az erdők nemzetközi napját és a víz világnapját Gyergyóalfalu pénteken délelőtt. Testvértelepülésük, Hajdúböszörmény jóvoltából kőris- és akácfákat ültettek a központi parkba; ugyanezen a napon kezdődött el a Sövér Elek Szakközépiskola és az önkormányzat közös, egész évben tartó, a külterületek tisztán tartására irányuló programja.

Boncina-Székely Szidónia
Becsült olvasási idő: 2 perc
Faültetéssel ünnepelték az erdők és a víz világnapját Gyergyóalfaluban
Fákat ültettek a gyergyóalfalvi központi parkba. Környezeti nevelés és példamutatás Fotó: Boncina-Székely Szidónia

Hajdúböszörmény küldöttsége, helyi és megyei önkormányzati képviselők, egyháztanácsosok, közbirtokossági vezetők és az iskola diákjainak jelenlétében kettős ünnepet tartottak Gyergyóalfaluban pénteken délelőtt. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


– Őseink úgy érezték, hogy községünk központját tudatosan alakítani kell, ezért parkokat hoztak létre, fákat ültettek: egy ilyen alkalom volt a millennium emlékéve, 1896, amikor több fát ültettek el ide. Ezek közül néhányat a tavaly nyári vihar kidöntött, és kötelességünknek éreztük újakat ültetni helyettük. Ehhez kaptunk ajándékba testvértelepülésünk, Hajdúböszörmény önkormányzatától akác- és kőrisfacsemetéket – ismertette az előzményeket Bege László Balázs alpolgármester.

Gáll Szabolcs polgármester hangsúlyozta: fontosnak tartják, hogy az ilyen eseményekhez minél szélesebb körben kapcsolódjon a lakosság, ezért hívták meg az iskolásokat, hiszen ők az a nemzedék, akiknek példával kell szolgálnunk a környezet megóvását illetően. 

Boncina-Székely Szidónia
Nevelés. A gyerek is szép számban vettek részt a faültetésen

A faültetést megelőzően Bege László Balázs alpolgármester az iskolával közös szemétgyűjtő és környezetismereti mozgalomról is beszélt, szimbolikusan átadva egy térképet Jakab-Bálint Márton igazgatónak azokról a területekről, amelyeket a tanév végéig a diákok fognak felügyelni és tisztán tartani.

– A környezettudatos nevelés az iskolapadban kezdődik, hiszen a nevelés által tudunk hatni a felnövekvő generációra – fogalmazott az iskolaigazgató.

A központi parkban négy akácfát és három kőrisfacsemetét ültettek el a jelenlévők.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!