Több mint 500 hektáron pusztított a tűz Máramaros megyében

Megfékezték a lángok terjedését Máramaros megyében, ahol több mint 500 hektáron pusztított a vegetációtűz. Mintegy 300 tűzoltó dolgozott szombattól a lángok megfékezésén, már csak néhány helyen parázslik a tűz. A tűzoltók folytatják a beavatkozást, de nem áll fenn a terjedés veszélye.

Péter Ágnes
Becsült olvasási idő: Kevesebb mint egy perc
Több mint 500 hektáron pusztított a tűz Máramaros megyében
Fotó: IGSU/Facebook

Az Országos Katasztrófavédelmi Felügyelőség (IGSU) közleménye szerint a máramarosi bozóttűz több mint 500 hektáron égett, és több települést veszélyeztetett. A tüzet vasárnap reggelre lokalizálták, a terjedés veszélye megszűnt, már csak néhány helyen parázslik a tűz, mondta Raed Arafat, a katasztrófavédelem vezetője vasárnap reggel a Digi24-nek.

A vegetációtűz egy Hagymáslápos, Koltó és Erdőaranyos közötti legelőn keletkezett szombaton, majd a közeli gazdaságokra és egy gázolajtartályra is átterjedtek a lángok – számolt be a Máramaros megyei katasztrófavédelem sajtószóvivője, Oana Alexa Gonczi.

A tűz miatt egy máramarosi faluban 90 embert evakuáltak, de sérültek nem voltak. A lángok hét épületet is érintettek. Az Országos Katasztrófavédelmi Felügyelőség (IGSU) szerint a kimenekített emberek vasárnap visszatérhettek otthonaikba.

A tűz oltására Szilágy, Beszterce-Naszód, Szatmár és Kolozs megyéből érkeztek tűzoltók, összesen mintegy 300-an dolgoztak szombattól a lángok megfékezésén. A Védelmi Minisztérium két Spartan repülőgépet, illetve Black Hawk helikoptereket is küldött a helyszínre. A tűzoltók vasárnap is folytatják a beavatkozást Máramaros megyében, de nem áll fenn a terjedés veszélye, közölte az Országos Katasztrófavédelmi Felügyelőség.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!