Hirdetés

Svájc kiejtette az Eb-címvédőt

Szombaton elkezdődtek a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság nyolcaddöntői, Svájc magabiztos játékkal 2–0-ra győzte le és ejtette ki az Eb-címvédő Olaszországot, Németország hasonló eredménnyel búcsúztatta Dániát.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Svájc kiejtette az Eb-címvédőt
Remo Freuler megszerzi a vezetést Svájcnak Fotó: UEFA

Svájci győzelemmel kezdődött meg a labdarúgó-Európa-bajnokság kieséses szakasza. Olaszország nem találta az ellenszert a magyarok csoportjából továbbjutott Murat Yakin csapata ellen, ötlettelen játéka ezúttal kevésnek bizonyult. A svájciak találatait Remo Freuler és Ruben Vargas szerezte.
Svájc 11 mérkőzés, 1993. május 1. után először győzte le az olaszokat, és sorozatban másodszor jutott negyeddöntőbe az Eb-n. A folytatásban a tegnap esti angol–szlovák nyolcaddöntő továbbjutójával találkozik szombaton, Düsseldorfban.
A késő esti dortmundi nyol­caddöntőben a magyar válogatottat is felvonultató A csoport győztese, Németország két góllal győzte le Dániát, a találkozón a németektől két, a dán együttestől egy gólt vettek el videobírós ellenőrzés után. A házigazdáknak Kai Havertz a VAR-szobából jelzett büntetőből szerzett vezetést, Jamal Musiala lőtte a második német gólt. Az első félidő kétharmadánál a játékot csaknem fél órára félbe kellett szakítani vihar miatt. Németország a spanyol–grúz nyolcaddöntő továbbjutójával találkozik a nyolc között pénteken Stuttgartban.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Európa-bajnokság, nyolcaddöntők
Svájc–Olaszország 2–0 (1–0), gólszerzők: Freuler (37.), Vargas (46.).
Németország–Dánia 2–0 (0–0), gólszerzők: Havertz (53., 11-esből), Musiala (68.)
Az Anglia–Szlovákia és Spanyolország–Grúzia mérkőzések tegnap lapzártánk után értek véget.
Ma játsszák: 19 órától: Franciaország–Belgium, 22 órától: Portugália–Szlovénia.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!