Hirdetés

Elmaradt az osztályváltás

A hazai egygólos győzelem után négy góllal kikapott a harmadosztályú tagságért vívott osztályozó visszavágóján a Gyergyói VSK labdarúgócsapata.

Farkas Endre
Becsült olvasási idő: 3 perc
Elmaradt az osztályváltás
Jobb volt a Medgyes a visszavágón Fotó: Medgyesi SK/Marinel Pana

A Hargita megyei bajnokság fölényes megnyerését követően a 3. ligás tagság kivívásáért lépett pályára a Gyergyói VSK csapata. Ellenfelük Szeben megye bajnoka, a Medgyesi SK volt. Az első mérkőzésen, hazai pályán egygólos előnyt sikerült kiharcolni, ezt követően, szombaton játszották a medgyesi visszavágót. A hajdani Gaz Metan Medgyes stadionjába több ezer néző látogatott ki, köztük „maroknyi székely”, azaz gyergyószentmiklósi drukker bízott abban, hogy elég lesz a minimális előny.
Hamar elolvadt az egy héttel korábban szerzett 2–1-es gólkülönbség. Alig negyed óra elteltével vezetést szerzett a Medgyes, és még az első fél órában megduplázta az előnyt, átvéve ezzel összesítésben a vezetést. A találkozó és a feljutás kérdése véglegesen az 50. percben dőlt el, a három gól már soknak tűnt a gyergyóiaknak, akik játékban elmaradtak a házigazdáktól, és kevés lehetőséget teremtettek a gólszerzésre. A végén egy hazai büntető adta meg a kegyelemdöfést. Összességében magabiztosan jutott fel a medgyesi gárda, amelyet joggal ünnepelt a több ezer fős nézősereg. A Gyergyói VSK-nak legalább újabb egy évet kell várnia az osztályváltásra.
„Nem sikerült a feljutás. Ellenfelünk, a Medgyesi SK minden szempontból felülmúlt a mai mérkőzésen, és minden szempontból készen is áll a 3. Ligára, ezt ma be is bizonyították. Köszönjük azoknak, akik ma elkísérték a csapatot, és azoknak is, akik egész évben a csapat mellett voltak. Nem utolsósorban köszönjük a szponzoroknak is, és a város támogatásának, a mai mérkőzéssel véget ért a szezonunk” – fogalmazott hivatalos közösségi oldalán a gyergyói klub.

Labdarúgás, osztályozó a 3. Ligáért, visszavágó
Medgyesi SK – Gyergyószentmiklósi VSK 4-0 (2-0).
Gólszerzők: Cristi Pajco (2), Mihail Tala, Eduard Avram (11-esből).
Gyergyói VSK: Deák Csaba – Sándor Levente, Gál Vilmos, Antal Szilamér, Denis Partene, Andrei Țepes, Jakab Róbert, Czimbalmos Zalán, Szfárli Hunor, Tankó Levente, Bajkó Barna.
A párharcot a Medgyes nyerte 5-2-es összesítéssel.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!