Először győzött otthon a Gyergyói VSK

Megszerezte első hazai győzelmét a labdarúgó 3. Liga bajnoki idényében a VSK Gyergyó, miután 4–0-ra nyert a rozsnyóiak ellen. Hazai győzelmével az SZFC hozta a kötelezőt Székelyudvarhelyen, itt a tatrangiak törték meg a jeget első idénybeli góljukkal.

Szász Csaba
Először győzött otthon a Gyergyói VSK
Legyőzte a sereghajtót az SZFC. Papírforma Fotó: Hodgyai István

A pont és gól nélküli sereghajtó Tatrangi Ciucaş együttesét fogadta a bajnokságban második helyezett Székelyudvarhelyi FC a labdarúgó 3. Liga 7. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén. A találkozó a papírforma szerint alakult, gyakorlatilag egykapus játék zajlott a pályán, szünetig az SZFC kétszer is betalált. A térfélcsere után sem változott a játék képe, ennek ellenére a vendégek egy távoli szabadrúgásból szerzett góllal faragni tudtak a hátrányból, ez volt az első találatuk, amit ebben a bajnoki idényben szereztek. Az SZFC azonban kevesellte az alig egygólos előnyt, így egy újabb találattal biztosította be, hogy a pontok Udvarhelyen maradjanak.
A forduló többi mérkőzését szombaton rendezték, a VSK Gyergyó a szebb napokat is látott, a múlt idényben bronzérmes Barcarozsnyó csapatát látta vendégül. A vendéglátók az első hazai győzelemért hajtottak, nem is tétováztak, négy góllal már az első félidőben eldöntötték a mérkőzés sorsát. A pihenő után a rozsnyóiak többször is közel jártak a szépítéshez, míg a hajrában a gyergyóiaknak egy kihagyott büntető is belefért.
A hazai sikert egy súlyos sérülés árnyékolta be, a hosszabbításban a vendégek csatára térdével találta fejen a VSK hálóőrét, aki rövid időre eszméletét vesztette, majd mentővel kellett kórházba szállítani.

Eredmények

A 7. fordulóban: Székelyudvarhelyi FC – Tatrangi Ciucaş 3–1 (2–0) /Gavîrlița (36., 41. – 11-esből), Simó (76.), illetve Coltofeanu (52.)/; VSK Gyergyó – Barcarozsnyói Olimpic 4–0 (4–0) /Csiszer (10.) Iordache (28., 37.), Bărăbaș (31.)/; Tri­co­lorul Breaza – Brassói Kids Tâm­pa 0–0; CSO Plopeni – Băicoi 0–0; Brassói SR Mu­nicipal – Zernyesti Olimpic 2–1.
Az állás: 1. Băicoi 15 p., 2. SZFC 14 p., 3. SR Municipal 13 p., 4. Tricolorul 11 p., 5. VSK Gyergyó 10 p., 6. Zernyest 10 p., 7. Plopeni 9 p., 8. Kids Tâmpa 8 p., 9. Barcarozsnyó 7 p., 10. Ciucaş 0 p..



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!