Hirdetés

Célegyenesben a felkészülés

Márciusban már pontokért lépnek pályára az ud­var­he­lyi labdarúgócsapatok, célegyenesben van a tavaszi felkészülés. Egyelőre még tesztelik az erőviszonyokat, az SZFC az Gyer­gyói VSK-t fogadta, a Vasas Femina a Sepsi OSK lányai ellen lépett pályára.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Célegyenesben a felkészülés
Első hazai felkészítőjét játszotta az SZFC Fotó: Hodgyai István

Nagyüzem volt szombaton az udvarhelyi műgyepes pályán, az időjárás is kedvezett, a lelátókra is jutott a sportbarátokból, és nézni is volt mit.
A déli harangszóval kezdte első hazai felkészítőjét a Szé­kely­ud­var­he­lyi FC csapata, ellenfélként a labdarúgó 4. Liga Hargita megyei csoportjának címvédője, jelenlegi éllovasa, a feljutási álmokat dédelgető Gyer­gyó­szent­mik­ló­si VSK csapata érkezett a Küküllő partjára.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Nyomasztó udvarhelyi fö­lénnyel indult a találkozót, Simó mesterhármasával és Șerban találatával 20 perc után néggyel vezetett a házigazda. A gyergyóiak Jakab révén a második félidőben szépítettek, a végeredményt Sebestyén állította be a találkozó végén. Lucian Nicolau vezetőedző minden cserejátékosnak lehetőséget adott. Az SZFC március 9-én folytatja a harmadosztályos pontvadászatot, előtte a Ma­ros­vá­sárhelyi SE ellen játszik egy felkészítőt.
A fiúk után a lányok következtek, a Sepsi OSK har­mad­osz­tá­lyos női csapata készült a Vasas Femina elleni tesztmeccsre. A háromszékiek vezetik csoportjukat, ősztől a másodosztályban indulnának, hasonlóképpen a Vasas is szintet lépne, számukra az élvonal a kitűzött cél. Ehhez azonban még sok munka vár Vágó Attila vezetőedzőre, az udvarhelyi alakulat próbajátékosokkal, új igazolásokkal keresi a sikeres formulát a feljutás kiharcolásához. A 7–2-es hazai győzelem nem szorul sok magyarázatra, pillanatnyilag ennyi a különbség a két csapat között. A női másodosztály március 3-án kezdődik, a Vasas a Liceenii Topolog együttesét fogadja.
Felkészülési mérkőzések
Székelyudvarhelyi FC – Gyer­gyó­szent­miklósi VSK 5–1 (4–0). Gólszerzők: Simó (5., 9., 19.), Șerban (17.), Se­bestyén (88.), illetve Ja­kab (57.)
Vasas Femina – Sepsi OSK 7–2. Udvarhelyi gólszerzők: Krall (5.), Márkus (19.), Antonia (26., 47.), Hornok (44.), Tóásó (55.), Mezőssy (75.).
 

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!