Hirdetés

Fenyegetés vagy napszúrás?

Ismételten nemtetszésének adott hangot a romániai olimpikonok ruházatá­val kapcsolatosan Novák Károly Eduárd. A csíki para­limpikon szerint Mihail Co­va­liu, a Román Olimpiai és Sportbizottság elnöke meg­fenyegette őt, utóbbi viszont úgy véli, hogy Novák agyára ment a nagy meleg.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Fenyegetés vagy napszúrás?
Fotó: Román Olimpiai és Sportbizottság/Fb

Hétfőn mutatta be a Román Olimpiai és Sportbizottság (COSR) a július 26-án rajtoló párizsi játékokon részt vevő csapat formaruháit, amit az újtusnádi születésű Oláh Gyárfás divattervező álmodott meg a Pandora Fashionnel együttműködésben. A kollekciót Joie de vivre (Életöröm) névre keresztelték, tisztelegve Párizs előtt és a részvétel örömének kifejezésére. A sárga, fehér, sötétkék, helyenként piros beütésű formaruhákat a megnyitón fogják viselni az olimpikonok.
A hivatalos öltözék nem aratott osztatlan sikert, a COSR közösségi oldalán Novák Eduárd paralimpikon más országok hivatalos öltözékét bemutató fotók posztolásával jelezte, hogy a román küldöttség ruhái nem nyerték el tetszését. Novák nem először ad hangot nemtetszésének, korábban sárga munkaruhába öltözve gúnyolta ki a ruházatot.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Novák véleménye nem maradt visszhang nélkül, de a paralimpikon elismerte, hogy egy ruházat megítélése ízlés kérdése, és annak is tudatában van, hogy minden tervezőnek megvan a saját személyes látásmódja a műveiről. Úgy vélte, hogy „Románia többet és jobbat tehetett volna” sportolóinak a megítélése érdekében. De leginkább a COSR elnökének a reakciója háborította fel. Novák szerint Covaliu telefonon közölte vele, hogy véleménye szerint a paralimpikont megütötte a nap, és be kellene tenni valahová hűsölni. Novák fenyegetésként értelmezte Covaliu reakcióját, mint írta, hozzászokott az ilyen támadásokhoz, miután elkezdett beszélni „egy korrupt rendszerről és elavult gyakorlatokról”.
Utólagos nyilatkozatában Covaliu elmondta, hogy a megjegyzéseit viccnek szánta, és ha a volt sportminiszter ezt fenyegetésnek vette, akkor tényleg napszúrást kaphatott.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!