Taplocára költözött az RMPSZ

Csíkszeredában, a Taploca utca 13. szám alatt található Magisterháznak nevezett sárga épületbe költözött a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége. Itt található a szakmai szervezet programirodája, gazdasági irodája és az országos információs iroda. 

Péter Ágnes
Taplocára költözött az RMPSZ
Az RMPSZ új épülete Fotó: László F. Csaba

Saját székhelye van a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének: a csíkszeredai Petőfi utcából, a Kriterion Alapítvány épületéből a Taploca utca 13. szám alatt található Magisterházba költözött a szakmai szervezet programirodája, gazdasági irodája és az országos információs iroda. Burus–Siklódi Botond RMPSZ-elnök érdeklődésünkre elmondta, hogy öt évvel ezelőtt a Nemzetpolitikai Államtitkárság segítségével vásárolták az ingatlant, és hosszú időbe tellett, amíg az eklektikus épület egy részét irodaházként rendezték be.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– Úgy gondolom, hogy a Kárpát-medence egyik legnagyobb civil szervezeteként érdemesülünk arra, hogy legyen saját székházunk – vélekedett Burus–Siklódi Botond. Az irodák mellett négy apartman is található az épületben, amelyet szolgálati lakásként is használhatnak, és a pedagógusszövetség programjainak meghívottjai is megszállhatnak ott. Az RMPSZ elnöke szerint az irodákat és a gyűléstermet okos technikai berendezéssel látták el, amely az utánuk következők munkáját is segítheti.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!