Hirdetés

Sapientia: a csíkszeredai karon működő étkezdét egy magánvállalkozó üzemelteti, minden felelősség őt terheli

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Kara a közelmúltban sajtóban megjelent hírek kapcsán fontosnak tartja tisztázni az egyetemi épületben működő étkezde helyzetét.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Sapientia: a csíkszeredai karon működő étkezdét egy magánvállalkozó üzemelteti, minden felelősség őt terheli
Archív Fotó: Veres Nándor

Hétfői közleményüket változtatás nélkül közöljük alább: 

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Kara 2023 szeptemberében az épületében található éttermi felületet bérbe adta egy magánvállalkozónak. A bérlő vállalta, hogy a felületet rendeltetésszerűen működteti, hiszen az egyetem azért adta ki bérmentesen a szolgáltató részére a helyiséget, mert a konyha és a hozzá kapcsolódó helyiségek minden elvárásnak megfelelnek, ugyanakkor a bérlő feladata, hogy elérhető áron, de jó minőségben szolgáltasson napi étkezést hallgatóink és külsős vendégek számára.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A felületi bérlésen kívül a felek között semmilyen egyéb megállapodás nem létezett, így a működtetéssel járó mindennemű felelősség a bérlőt terhelte. Az illetékes szervek által megállapított rendellenességekért a felelősség és az azzal járó büntetések a működtetőt terhelik. Az egyetem vezetősége rendkívül sajnálja, hogy ilyen helyzet állt elő, ugyanakkor örömmel vettük tudomásul, hogy 2024. május 31-én, pénteken minden ellenőrző szerv megadta a további működési engedélyt, így június 3-tól újraindulnak a szolgáltatások.

Mint beszámoltunk róla, a Hargita Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség súlyos rendellenességek miatt elrendelte múlt héten a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Karának székhelyén működő étkezde ideiglenes bezárását.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!