Ideiglenesen bezáratta a fogyasztóvédelem a Sapientia csíkszeredai karán működő étkezdét

A Hargita megyei fogyasztóvédelmi felügyelőség súlyos rendellenességek miatt elrendelte a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem csíkszeredai karának székhelyén működő étkezde ideiglenes bezárását.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Ideiglenesen bezáratta a fogyasztóvédelem a Sapientia csíkszeredai karán működő étkezdét
Képünk illusztrácó Fotó: Veres Nándor

Az intézmény csütörtöki közleménye szerint felügyelőik megállapították, hogy az étteremben szabálytalanul tárolták az élelmiszereket, és lejárt szavatossági idejű élelmiszereket használtak fel az ételek elkészítéséhez. Az Agerpres hírügynökség arról tájékoztat, emellett a konyhán azonosító címke nélküli, így ismeretlen szavatossági idejű fagyasztott termékeket is felhasználtak.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés



A fogyasztóvédelmi felügyelők megállapították azt is, hogy a három hűtőgépből csak egy működött, és nem voltak fertőtlenítve a raktárhelyiségek. Az észlelt rendellenességek miatt a felügyelők elrendelték az étterem ideiglenes bezárását a hiányosságok orvoslásáig, kiszabtak két bírságot, összesen húszezer lej értékben, és leállították a nem megfelelő élelmiszerek értékesítését.

Frissítés
Farkas Csabát, a felsőoktatási intézmény rektorhelyettesét is megkerestük az üggyel kapcsolatosan csütörtök este. Mint mondta, az egyetem csíkszeredai kara szeptemberben kötött szerződést egy céggel, amely az étkeztetést biztosítja ott. Mint fogalmazott, a fogyasztóvédelem tulajdonképpen a céget büntette meg. – Az egyetem mindenképpen meg fogja fontolni a szerződés fenntartását – zárta a rektorhelyettes.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!