Hirdetés

Mozgásra ösztönző körülmények

Elhanyagolt állapotban volt, de korszerűsítették a tornatermet, és új sporteszközöket vásároltak a csík­szent­már­to­ni Tivai Nagy Imre Szak­középiskola diákjainak.

Péter Ágnes
Becsült olvasási idő: 2 perc
Mozgásra ösztönző körülmények
Diákok az iskolaudvaron. Szünetben nincs megállás Fotó: Péter Ágnes

Korszerűsítették a csík­szent­már­to­ni Tivai Nagy Imre Szak­kö­zép­is­kola tornatermét. Mint Pál Zoltán, az iskola igazgatója érdeklődésünkre elmondta, a közel ötvenéves épületet korábban nem újították fel széleskörűen, csak néhányszor újrafestették, ráadásul az elavult tornaterem miatt az utóbbi időben a tanulók nem szívesen vettek részt a testnevelésórákon. A helyi önkormányzat és az iskola karbantartói a közelmúltban lecsiszolták a parkettát borító vastag festékréteget és lelakkozták a padlóburkolatot, lefestették a falakat, illetve korszerűsítették és új bútorral rendezték be az öltözőket. A munkát helyi vállalkozó is segítette. Az iskola vezetősége új sporteszközöket vásárolt, amelyeknek egy részét szünetben, az udvaron is használhatják. Minderre az iskola éves költségvetéséből több mint 30 ezer lejt tettek félre.


Hirdetés


A tanulók örülnek a megújult tornateremnek. A kültéri pingpongasztalokon minden szünetben játszanak, és a labdarúgáshoz használt kis kapuknak is örülnek, mert a kültéri sportpályát nem minden szünetben használhatják. Mint arról korábban beszámoltunk, a tanév elejére a kinti sportpályát is korszerűsítették, és a gumiburkolatos pálya annyira népszerű a gyermekek körében, hogy a használatához a tanároknak a szünetekre is beosztást kellett készíteniük.

Péter Ágnes
Nedelka Krisztina aligazgatónő szerint kis újítások ezek, de fontosak, hiszen ideje volt korszerűsíteni a tornatermet. A testneveléstanárok érdeklődésünkre elmondták, hogy a diákok jól teljesítenek az órákon, a legügyesebbekkel évente több versenyen is részt vesznek, akik sorra nyerik a díjakat többek között atlétikából, labdarúgásból és tájfutásból.

Péter ÁgnesHirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!