Hirdetés

Korodi Attila továbbra is a csapatmunka erejében bízik

HN-információ

Letette hivatali esküjét tegnap délután Korodi Attila, Csíkszereda választott polgármestere és az új önkormányzati képviselő-testület. A megyeszékhely új polgármestere munkavággyal, hittel, izgalommal és teljes nyitottsággal kezdi városvezetői mandátumát. 

A román himnusz eléneklésével kezdődött tegnap délután a csíkszeredai városháza dísztermében Korodi Attila, Csíkszereda újonnan megválasztott polgármestere és az önkormányzati képviselő-testület ünnepélyes eskütétele. Az új önkormányzati testületnek 19 tagja van, ám betegség miatt hiányzott Ábrahám Előd. Ő a soron következő tanácsülésen teszi le hivatali esküjét.

Ünnepélyes eskütétel
A tegnapi eseményen a testület doyenje, Kálmán Dénes tanácsos vezette az ünnepélyes ülést, aki megköszönte Ráduly Róbert Kálmán leköszönő polgármester, illetve Antal Attila, Szőke Domokos és Füleki Zoltán alpolgármesterek eddigi munkáját. Ezt követően önkormányzati képviselők eskütétele következett: a tanácsosok egyesével járultak egy pulpitushoz, ahol a kezüket az alkotmányra és a Bibliára helyezve mondták el az eskü szövegét. Ezt követte Korodi Attila választott polgármester eskütétele, aki szintén az alkotmányra és a Bibliára tett kézzel ígérte, hogy tiszteletben tartja az alkotmányt és az ország törvényeit, illetve Csíkszereda Megyei Jogú Város lakosságáért ereje és hozzáértése szerint jóhiszeműen mindent megtesz. Korodi Attila eskütétele után Ráduly Róbert Kálmán leköszönő polgármester gratulált és átadta a város kulcsát az új elöljárónak. 

Csíkszereda mint az erdélyi magyarság bástyája
Korodi Attila székfoglaló beszédében azt mondta, minden mandátum megkezdése tele van izgalommal, felelősséggel, munkavállalással és rengeteg hittel.
– Ez így történt akkor, amikor háromszor miniszterként megbízatást kaptam, vagy amikor az ország parlamentjében többször letettem az esküt, vagy éppen az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésében kezdtem el a munkámat. Munkavággyal és hittel fogtam neki, de mint ahogy a hangomon is halljátok, hallják: izgalommal, és ez így van rendjén, mert az eskületétel a személyes felelősségvállalás pillanata. Az a felelősségvállalás, amely mindannyiunkat – a testületi tagokat is – kötelez, mert Csíkszereda lakói bennünket arra bíztak meg a következő négy évre, arra a küldetésre indítottak el, hogy a legjobbat tegyük tudásunk, tapasztalatunk és munkánk révén a városért, a közösség érdekében – mondta az új városvezető, aki azt is megjegyezte, akik ismerik, azok tudják, hogy csapatember, ezért csapatban gondolkodik, hiszen meglátása szerint egy adott pillanatban egyetlen ember nem tudja azt a valóságot teljes egészében belátni, meglátni, amelyben élünk.
– Meggyőződésem, hogy együtt mindannyian, ez a testület és még nagyon sokan, akik várják, hogy segítsenek a munkánkon, csapatban tudjuk elvégezni azt a munkát, ami a legfontosabb: szolgáljuk a csíkszeredaiakat – tette hozzá Korodi.
Azt is megjegyezte: nehéz idők következnek, amelyek olyan helyzet elé állíthatják az önkormányzati testületet, a megkezdett munkát, amelyek személyes felelősséggel és teljes hozzáadással fogják igényelni az együttműködést.
– A következő évtizedbe kell bevinni Csíkszeredát, és úgy kell bevinni a következő évtizedbe a várost, hogy közben arra a hagyományra, értéktárra, kincsekre támaszkodjunk, amely bennünket is ezen az úton elindított, és úgy kell bevinni Csíkszeredát a következő évtizedbe, hogy az erdélyi magyarság szempontjából mindig is a bástya maradjon és a bástya legyen – hangsúlyozta az új városvezető.Hozzátette: a munka csak akkor lesz teljes, ha a csíkszeredaiak érzik azt, hogy értük dolgoznak, ha teljes mértékben magukénak érzik az önkormányzatot.
– Holnaptól a munka kezdődik és a munka folyatódik, mert folytatni kell a jó részét; és erősíteni mindazt, amit ki kell egészíteni, és hiszem azt, hogy együtt ebben sikeresek leszünk – tette hozzá Korodi Attila.
Az ünnepélyes eskütételen Ion Proca prefektus és Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke megköszönte az eddigi elöljárók munkáját és sok sikert kívántak Korodi Attilának, Csíkszereda új polgármesterének.

Elégedett a leköszönő városvezető
A Katasztrófavédelmi Bizottság tegnapi ülését követően Ráduly Róbert Kálmán utoljára tartott sajtótájékoztatót városvezetői minőségében. Mérleget vont az elmúlt négy évről.
– Ma hivatalosan is véget ér a man­dá­tu­mom. Kijelenthetem, hogy az utóbbi évtizedek legsikeresebb négy éve volt a 2016–2020 közötti időszak, s a járványtól függetlenül az idei év kiemelkedik a többi közül – hangsúlyozta a leköszönő polgármester.
Kiemelte, a csíkszeredai önkormányzatot a tartás, gerincesség és intézményi hatékonyság jellemezte, emellett jelentős súllyal estek latba a kivitelezett beruházások. Mint mondta, korábban 33 millió lej volt az az összeg, amit a város beruházási projektekre költött, ez a szám jelenleg 62 millió lejre rúg, ami nőhet még az év végéig. 
Ráduly Róbert Kálmán elmondta, százmillió lej tartalékösszeget hagy hátra utódjának a város kasszájában, amit a jövőbeli beruházásoknál tud hasznosítani önrészként az új városvezetés.
– Hangsúlyoznom kell, hogy az országban idén Csíkszeredának van a legmagasabb beruházási portfóliója. Kevés megyében, városban mondhatják el azt, hogy annyit költöttek el, amennyi a bevételük volt – zárta gondolatait a leköszöntő polgármester, aki azt is elmondta: büszke az elvégzett munkára és az elmúlt évek megvalósításaira.
A járványügyi intézkedések kapcsán Ráduly elmondta: nem született újabb korlátozás, de tegnaptól ellenőrzik a város területén működő boltokat, áruházakat, bevásárlóközpontokat, hogy betartották-e a létszámkorlátozó előírásokat. Nem a büntetés és a megfélemlítés a cél, sokkal inkább a figyelemfelkeltés – hangsúlyozta.

Az önkormányzati képviselő-testület tagjai:
1. Ambrus Lilla – RMDSZ
2. András Hunor Jenő – RMDSZ
3. Ábrahám Előd-Lajos – RMDSZ
4. Bardócz László – RMDSZ
5. Biró Albin – RMDSZ
6. Bors Béla – RMDSZ
7. Füleki Zoltán László – RMDSZ
8. Kálmán Dénes – RMDSZ
9. Kirmájer Enikő – RMDSZ
10. Orbán Zsolt – RMDSZ
11. Soós-Szabó Klára – EMSZ
12. Sógor Enikő – RMDSZ
13. Szikszai László – EMSZ
14. Szikszai Tamás – RMDSZ
15. Szőke Domokos – RMDSZ
16. Țepeluș Marius – PNL
17. Tófalvi Éva – RMDSZ
18. Tőke Ervin – EMSZ
19. Trandafir-Orbán Tímea – RMDSZ

Biró István
Fülöp Orsolya

 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!