Gombászni induló férfira támadt a medve Csatószegen, állapota súlyos, a vadállatot kilőtték

Súlyos medvetámadás történt Csátószegen péntek reggel, ahol egy gombászni induló férfire támadt a medve. A vadállatot a délelőtt folyamán kilőtték.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Gombászni induló férfira támadt a medve Csatószegen, állapota súlyos, a vadállatot kilőtték
A kilőtt medve Fotó: Kozma István

Az esetet Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke tette közzé közösségi oldalán, ezt követően Kozma Istvánt, Csíkszentsimon polgármesterét kérdeztük.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Az elöljáró elmondta, az 51 éves férfi, öt gyerek apja reggel a lányával indult gombászni az erdőbe, lovas szekéren. „Az erdő előtt, egy kaszálós részen, amikor épp a patakon mentek volna át, akkor támadt rájuk a medve. A lánya úgy mesélte, a férfi leugrott a szekérről, hogy a lovat védje, ekkor rontott neki az állat” – mesélte a polgármester hozzátéve, a támadásról ennél pontosabb részleteket nem tud, annyit mondott még, volt velük egy kutya is.

A férfi nagyon súlyosan megsérült, szekérrel vitték vissza lakott területre, ezt követően kórházba szállították.

Kozma István elmondta, tíz napon belül ez a második medvetámadás 500 méteres körzetben. Reggel épp ezért összehívták az illetékes bizottságot, és a nagyvad kilövése mellett döntöttek, a délelőtt folyamán pedig puskavégre kapták a medvét.

Az áldozat egyébként az arcán, a nyakán és a mellkasán súlyos sebeket szerzett. Péter Szilárd, a megyei mentőszolgálat vezérigazgatója érdeklődésünkre elmondta, hogy a férfi arcát, jobboldalt harapta meg a vadállat, az állkapcsa is eltört.

Hogyléte felől a kórháztól érdeklődtünk, amint válaszolnak kérdéseinkre, frissítjük cikkünket.

Frissítés:
A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház válaszát az áldozat hogylétéről itt olvashatja.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!