Hirdetés

Csatószegi medvetámadás: az áldozat túl van az életveszélyen, de állapota súlyos

Súlyos medvetámadás történt péntek reggel Csatószegen. Az áldozat hogylétéről a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórháztól érdeklődtünk.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Csatószegi medvetámadás: az áldozat túl van az életveszélyen, de állapota súlyos
Képünk illusztráció Fotó: pexels.com

Válaszukban kifejtik, az 51 éves férfi sérülései elsősorban az arcot és a szem környékét érintették súlyosan. Emellett nyakán, mellkasán és jobb lábszárán voltak felületes harapások. A férfinek műtéti beavatkozásra volt szüksége, a délelőtt folyamán több orvos végezte a műtétet: dr. Izsák Csaba szájsebész szakorvos, dr. Nagy Előd szemész főorvos és dr. Adrian-Cristian Dobrica mellkassebész főorvos.
A kórházi sebészeti csapat munkáját az intenzív terápiás orvosi csapat segítette, dr. Bartha István osztályvezető főorvos vezetésével, valamint dr. András-Hlavathy Katalin aneszteziológiai és intenzív terápiás szakorvos közreműködésével.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Izsák doktor kifejtette, az áldozat többszörös szövethiánnyal járó darabos arccsonttörést szenvedett, és az állkapcsa is eltörött, a vadállat megskalpolta az arc jobb oldalát. A szemgolyó maga nem sérült, bár maradandó látáskárosodás léphet fel.

Rekonstruálták az arccsontot, valamint a szájüreg és az orrüreg egy részét, továbbá az állkapcsot. A rekonstrukció után egy maradandó szövetveszteséggel járó frontális arccsontlézió maradt vissza.

A beteg jelenleg túl van az életveszélyen, de állapota súlyos, életminősége nagymértékben fog változni, egyelőre kérdéses, hogyan fog étkezni, illetve hogy a látáskárosodás mértéke mekkora lesz.

– zárul a kórház válasza.

A medvetámadásról itt számoltunk be részletesen.

Gombászni induló férfira támadt a medve Csatószegen, állapota súlyos, a vadállatot kilőtték

Súlyos medvetámadás történt Csátószegen péntek reggel, ahol egy gombászni induló férfire támadt a medve. A vadállatot a délelőtt folyamán kilőtték.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!