Hirdetés

Csemetéket ültettek Csíkcsicsóban

Újabb faültetési akcióval csatlakoztak önkéntesek a Trees For Life (Életet jelentő fák) kezdeményezéshez: a Hargita-hegység Közösségi Fejlesztési Társulás szervezésében Csíkcsicsóban háromezer csemetét ültettek el, és jövő héten Sikaszóban meg Ivóban folytatják a munkát.

Péter Ágnes
Becsült olvasási idő: 2 perc
Csemetéket ültettek Csíkcsicsóban
Faültetés közben Csíkcsicsóban. Folytatják a munkát Fotó: Madár Zsolt

Lucfenyő (Picea abies) csemetéket ültettek önkéntesként a csíkcsicsói községháza, a megyei tanács és a Csíki Magánerdészet munkatársai, valamint a csíkcsicsói Kájoni János Általános Iskola diákjai és a Venczel József Szakközépiskola erdészeti technikus szakos tanulói Csíkcsicsó közelében, erdei területen.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Az eseményt a Hargita-hegység Közösségi Fejlesztési Társulás szervezte, és a faültetési akció része annak a Régiók Bizottsága által indított programnak, amelyhez 2022-ben csatlakozott Hargita Megye Tanácsa. A Trees For Life (Életet jelentő fák) kezdeményezéshez csatlakozva a megyei önkormányzat ötvenezer darab fenyő- és gyümölcsfacsemetét ültet el. A kezdeményezés célja, hogy a régiók és városok klímasemlegességére való áttérésre ösztönözze a lakosságot. A csicsói esemény egyben a fejlesztési társulás Ültessük be a Hargitát nevű programjának részét is képezi.

Mint Madár Zsolt, a társulás igazgatója közölte, háromezer darab lucfenyőcsemetét ültettek el a csíkcsicsói polgármesteri hivatal birtokában levő erdei területén, és jövő héten is folytatják a munkát: Ivóban és Sikaszón fognak ültetni, lucfenyő- és hegyijuhar- (Acer pseudoplatanus) csemetéket. Az igazgató elmondása szerint minden évben szerveznek hasonló faültetést, idén összesen tizenkétezer csemetét fognak elültetni.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!