Hirdetés

Bontással kezdik az építést

A taplocai iskolai kampusz beruházásának megvalósításához nélkülözhetetlen bontási határozatot fogadott el tegnapi ülésén Csíkszereda önkormányzati testülete.

Létai Tibor
Bontással kezdik az építést
A Taploca utcai kampusz. Újabb épületekkel bővül Fotó: László F. Csaba

A soron kívüli testületi ülésen elhangzott, hogy bár a bontáshoz szükséges tanulmány még augusztusban elkészült, a munka elkezdéséhez szükséges volt a tanügyminisztérium hozzájárulása is. A jóváhagyást a minisztérium október 8-án bocsátotta ki, így lehetővé vált a Taploca utca 20–22. szám alatti tanintézetekhez – Kájoni János, Kós Károly és Venczel József szakközépiskolák – tartozó használaton kívüli épületek bontása. A tervek szerint a kampusz héthektáros területén laboratóriumokat, különböző oktatási felületeket, bentlakást, szakműhelyeket, közösségi tereket építenek, elősegítve ezáltal a szakoktatást és a duális képzést.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A bontásra vonatkozó műszaki dokumentációt a Miss Arhitect Kft. készítette el. Az elfogadott határozattal lehetővé vált az omladozó és veszélyessé vált raktárépületek, helyiségek bontása, a munka teljes költsége áfástól meghaladja a negyedmillió lejt, időtartama pedig egy hónap. 
Mint ismert, a hargitai megyeszékhely önkormányzata 20 millió euró értékű oktatásfejlesztési beruházás megvalósítására pályázott az Országos Helyreállítási Terv (PNRR) keretében, az építést 2026-ig kell befejezni.

Bontással kezdik az építést



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!