Hirdetés

„Bökdöstek eleget, bökdössenek mást is!”

Ha a polgármester elköszön címmel tartottak pódiumbeszélgetést szerdán Tusványoson, a Csengery István sátorban. Oroszhegy, Szépvíz leköszönő polgármesterein kívül Szólláth Tibor, a magyarországi Hajdúnánás polgármestere is megosztotta emlékeit, tapasztalatait többéves községvezetői tevékenységéről.

Bíró István
Becsült olvasási idő: 2 perc
„Bökdöstek eleget, bökdössenek mást is!”
Leköszönő polgármesterek. Utólag a nehézségeken is nevetnek Fotó: Kovács Andrea

Bökdöstek eleget, bökdössenek mást is! – jegyezte meg elköszönésének egyik okát Szólláth Tibor, a magyarországi Hajdú-Bihar vármegye Hajdúnánás településének volt polgármestere, de nem ez a fő ok, hiszen nyugállományba vonult, akárcsak Bálint Elemér, Oroszhegy polgármestere és Ferencz Tibor, Szépvíz község vezetője. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Az elöljárók az elmúlt évtizedek megvalósításai után többek között arról beszéltek, hogy nem elég aszfaltozni, kultúrotthont, hidakat építeni és más beruházásokat megvalósítani, hanem figyelni kell a közösségre. Rámutattak, a beruházások sora végeláthatatlan, és azoknál többet ér a jó hangulatú, egymást támogató közösség.

– A közösségre úgy kell ügyelni, mint a leterített búzára. Szurokút lesz, de ha nincs közösség, nem ér semmit. Most is azt hangsúlyozom, hogy a jelenlegi közösségünket egyben kell tartani, és hazudik az, aki azt mondja, hogy az önkormányzatnak nincs erre eszköze – mondta Bálint Elemér, Oroszhegy polgármestere, példaként említve a községükben tevékenykedő tűzoltó-egyesületet, a néptánccsoportokat és az egyházi programokat is.

A beszélgetésen szó volt arról is, ki hogyan élte meg a kritikákat, ki milyen tanácsokkal látná el a polgármesteri tisztségre készülő fiatalokat, illetve a szolgálatuk milyen hatással volt a családi életükre. A beszélgetés végén az is elhangzott, hogy aki közösségi feladatot vállal, annak enyhén „bolondnak” kell lennie, és tudni kell abbahagyni a munkát.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!