Hirdetés

Bíznak a sport összetartó erejében

Futballpálya kialakításán dol­goznak a Csík­szent­si­mon községhez tartozó Csa­tószegen a közösség tagjai. Ősztől szeretnének benevezni a Csík körzeti labdarúgó-bajnokságba, amivel „történelmet írnak”, ugyanis a településnek korábban sosem volt nagypályás labdarúgócsapata.

Vlaicu Lajos
Becsült olvasási idő: 2 perc
Bíznak a sport összetartó erejében
Készül a kerítés a csatószegi futballpálya köré. Őszre teljesen felszerelnék a pályát Fotó: Csató Alpár

Csatószegen a hétvégén kalákába verődött mintegy harminc személy, és nekifogtak a futballpálya építésének. Kerítésoszlopokat döngöltek a földbe, kerítéselemeket he­gesztettek és hálót feszítettek. A falu szélén az önkormányzat a tulajdonában lévő legelőből biztosított a labdarúgópályához elégséges területet, ahol a tervek szerint ősszel a körzeti bajnokságban újoncként induló futballcsapat majd hazai mérkőzéseit játszhatja. Az ötlet egyik kezdeményezője, a helybéli Csató Alpár szerint a sport mellett közösségépítő és összefogó ereje is van a kezdeményezésnek.
Kozma István, Csík­szent­simon polgármestere úgy fogalmazott, „történelmi pillanathoz” értek a csatószegiek. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– Csatószegnek eddig sosem volt futballcsapata, jogos és helyénvaló az igény, hogy mostantól legyen. Természetesen a nyáron még sok munkára lesz szükség, hogy a szezon kezdetéig elkészüljön a pálya. Focikapuk, hálók és öltözők is kellenek, de mindezt igyekszünk előteremteni a nyár végéig

– mondta a polgármester. Hozzátette: Csíkszentsimonban a futball kiemelt helyet foglal el, a közösségi élet formálója, korábban is volt rá példa, hogy két felnőtt csapata volt a településnek párhuzamosan. 



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!