Hirdetés

Bevezették az ISO minőségirányítási rendszert

Csíkszeredában november 7-e óta az önkormányzati szolgáltatások ISO-procedúra szerint akkreditáltakká váltak – közölte a városháza ügyfélközpontjának előterében megtartott szerdai sajtótájékoztatóján Korodi Attila polgármester.

Létai Tibor
Becsült olvasási idő: 3 perc
Bevezették az ISO minőségirányítási rendszert
Átlátható szabályok alapján működik az ügyintézés a városházán Fotó: László F. Csaba

– Minden önkormányzat úgy kell működjön, hogy törvényes eljárásrendet követ, ha ezt nem teszi meg, akkor az önkormányzati munka sebezhető, és nem tud minőségi munkát végezni, ezért örömmel jelentem be, hogy néhány napja, pontosabban november 7-e óta Csíkszeredában a szolgáltatások ISO-procedúra szerint akkreditáltakká váltak, ami nemcsak a közjót szolgálja, hanem segíti a belső munkatársakat, valamint a város polgárait is abban, hogy a saját ügyes-bajos dolgaikat könnyebben tudják intézni – fogalmazott a hargitai megyeszékhely első embere. Az elöljáró hangsúlyozta: fontosak a szabályok, egy önkormányzati rendszer szabályok, eljárásrend nélkül nem tud működni. – Nagyon nagy utat jártunk be, és sikerült 135 folyamatot leszabályozni, ami nem azt jelenti, hogy a városházán minden ideális, ez a helyzet azt jelenti, hogy a városháza tudomásul vette azt, hogy egy folyamatosan alkalmazkodó és minőségben fejlődő önkormányzat kell legyen. Az, hogy nekünk van egy három évre szóló ISO minősítési rendszerünk, azt is jelenti, hogy időszakonként minőségi ellenőrzések lesznek.

Ha új kollégák jönnek az önkormányzathoz, automatikusan át tudják venni a munkaköröket, mert az eljárásrend le van írva.

Mind a városházi alkalmazott, mind a város polgára egy folyamodvány, kérvény esetén tudni fogja, hogy azt a munkafolyamatot kik végzik majd el, és milyen időintervallumban – mutatott rá Korodi Attila.

Megtudtuk: az ISO 9001:2015 minőségirányítási rendszer bevezetését A közigazgatási eljárások digitalizációja Csíkszereda Városházán című, SIPOCA 1197/153917 kóddal nyilvántartott pályázat keretében az Adminisztratív Kapacitás Operatív Program részfinanszírozásával ültették gyakorlatba.

A projekt további átfogó célja a kedvezményezettek számára irányadó adminisztratív folyamatok optimalizálása és digitalizálása, az integrált információs rendszer gyakorlatba ültetése,

az archiválás digitalizálása és a személyzet minőségi szolgáltatásokat nyújtó képzése. Az informatikai megoldás bevezetésével biztosítani tudják majd a városházán belül létrehozott, a beérkező vagy a belső használatra előkészített dokumentumok elektronikus kezelését. Ezek a megvalósítások, eljárások a dokumentumáramlás hatékonyságának növekedését, a dokumentumkezelés egyszerűsödését és ezáltal a lakosságnak nyújtott szolgáltatások minőségének javulását fogják eredményezni a polgármester szerint.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!