Hirdetés

Sminkelés ötven felett

Az idő előrehaladtával bőrünk sokat változik, megjelennek a pigmentfoltok, elmélyülnek a ráncok, és az elszíneződések is bosszúságot okozhatnak. Megfelelő bőrápolással és sminkelési technikával azonban sokat javíthatunk ezen. Arról, hogy miként tehetjük üdébbé és fiatalosabbá megjelenésünket, szakembert kérdeztünk.

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 5 perc
Sminkelés ötven felett
Fotó: freepik.com

Ahogy múlnak az évek, egyre fontosabbá válik az arcbőrünk megfelelő ápolása. A krémek, a smink, az izzadság eltömíthetik a pórusokat, és a bőr nem tud lélegezni, faggyú képződik, ami bőrproblémák megjelenéséhez vezethet. A víz használata önmagában nem elégséges ennek megelőzéséhez, mivel nem oldja a zsírt. A legjobb, ha a bőr igényeinek és típusának megfelelő tisztítótermékeket használunk, mint például tonik, maszk stb.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Hidratálás és fényvédő!
Nyári időszakban fontos szem előtt tartani, hogy bőrünk árnyalata sötétebb, mint máskor, éppen ezért fontos a bőrfelület megfelelő előkészítése és az alapozás. Szász Ibolya szépségtanácsadó, sminkes elmondta, az idősebb korosztályhoz tartozó hölgyek számára sminkelés előtt érdemes hidratálószert használni, mert a kor előrehaladtával a bőr is szárazabbá válik. Ez lehet krém vagy szérum, ajánlott olyat választani, amely hialuronsavat és kollagént is tartalmaz. A hidratálást követően a primer használata elengedhetetlen, hiszen feltölti a mimikai ráncokat és tartósabb végeredményt biztosít.
Alapozót érett bőrre is bátran használhatunk, fontos azonban, hogy bőrtípusunknak megfelelőt válasszunk.
– Érettebb bőrre általában bőrfeszesítő alapozót használok. A púderes termékek helyett az idősebb hölgyek esetében praktikusabb a krémalapú alapozók használata, így elkerülhetjük annak megtapadását a finom vonalakban és redőkben – fogalmazott Szász Ibolya. – Nyáron sötétebb alapozót érdemes használni, fontos, hogy az árnyalata megegyezzen a bőrünkével. A fényvédők használata elengedhetetlen, érettebb bőrre érdemes 50 védőfaktoros krémeket használni, vagy olyan termékeket, amelyek már eleve tartalmaznak fényvédőt.

Sminkelés ötven felett

Meleg színek a természetből
A szakember szerint az ötvenes nők a szemhéjfesték színének kiválasztásakor nem az aktuális trendeket követik, hanem az évek során megszokott árnyalatokat részesítik előnyben: ilyenek a természetes színek, a pasztellek, a földszínek és a bézs különböző árnyalatai.
– A natúr és a barna árnyalatait kérik leginkább, én is ezeket használom. A lényeg, hogy minél természetesebb összhatást kapjunk – jegyezte meg a szépségtanácsadó.
A szemöldök formázása is fontos, az évek múlásával ugyanis egyre fogynak a szemöldökszálak. Rúzst az idősebb generációk tagjai is bátran használnak, ezek közül a matt színek helyett a fényesebb, csillogóbb változatokat viselik szívesen. Mint mondta, az évek során az ajkak is veszítenek teltségükből, ezért elsősorban természetes színű rúzsok használatát javasolja.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!