Hirdetés

Hasznos tippek rövid utazásokhoz

„Utazgatok, mert utazni élvezet” – énekli az ismert magyar együttes, ám azt ne felejtsük el, hogy akkor lesz igazán élvezhető egy utazás, ha alaposan felkészülünk rá. Bár jó dolgok sülhetnek ki egy-egy spontán nyaralásból, kirándulásból is, mégis szánjunk kis időt a csomagolásra, hiszen saját kényelmünket szolgálja az, ha minden szükséges dolog nálunk van egy utazás során.

Simó Bernadette
Becsült olvasási idő: 5 perc
Hasznos tippek rövid utazásokhoz
Fotó: freepik.com

Rutinosnak tartom magam a csomagolás, pakolás terén, mégis hajlamos vagyok felesleges dolgokat vinni egy-egy útra, bár mindig igyekszem lista szerint összepakolni. A kész listát pedig csak aktualizálni kell a következő utazásnál.
Manapság egyre népszerűbbek az úgynevezett városnéző túrák, amiket mindössze egy hosszabb hétvége során megejthetünk. Kis csomagos, repülős utak ezek, melyek egy adott város látnivalóira fókuszálnak. Egy ilyen kirándulás alkalmával az utazás rövidsége és a kézipoggyász korlátozott mérete miatt érdemes átgondolni, mit viszünk magunkkal, mire lesz igazán szükségünk.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Mit vegyek fel?
Arra, hogy milyen ruhaneműt vigyünk magunkkal, nehéz receptet írni, ugyanis ez függ az éghajlattól, az időjárástól és a kirándulás jellegétől is. Ám az minden esetben elmondható, hogy fontos a réteges öltözködés. Hasznos tipp lehet, hogy próbáljunk meg olyan ruhadarabokat választani, amik jól kombinálhatók egymással, ehhez érdemes natúr színű, esetleg fekete vagy fehér darabokat vinni magunkkal. Válasszunk olyan anyagú darabokat, amelyek nem gyűrődnek össze a táskában és könnyen száradnak, így ha ki kell mosnunk egy-egy ruhaneműt, lesz rá esély, hogy az meg is szárad, mire ismét szükségünk lesz rá. Minden esetben legyen nálunk melegebb ruha, és ne felejtsük otthon a kalapot meg a pizsamát sem.
A cipő kérdése mindig gondot jelent számomra: kell-e kettő, esetleg annál több, vagy elég az az egy pár, amelyikben utazom? Ha sikerül választani egy olyan lábbelit, ami kényelmes és minden alkalomra megfelelő, akkor elég egy pár cipő. Ha ezekre a kérdésekre nem egyértelmű a válasz, akkor be kell tuszkolni a poggyászba még egy lábbelit. Emellett jól jön, ha van nálunk egy könnyű papucs, ami jó szolgálatot tehet zuhanyzáskor, a szállodaszobában és a tengerparton is.

Hasznos tippek rövid utazásokhoz

Tusfürdő, dezodor, fájdalomcsillapító
Manapság nem kell feltétlenül ragaszkodnunk az otthoni higiéniai termékekhez, hiszen ha városnézőbe megyünk, akkor ott is mindent meg tudunk vásárolni, amire szükségünk van. Ha mégis a saját, jól bevált piperecikkeinkre esküszünk, akkor azokat mindenképp kis kiszerelésben, száz milliliter alatti csomagolásban pakoljuk be a kézipoggyászba. Ilyen kis méretű, repülőre felvihető termékek már a legtöbb drogériában megvásárolhatók.
Személyes kedvencem a minigyógyszertár, amit minden utazáshoz előkészítek. Jó, ha van nálunk fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, görcsoldó, lázcsillapító, orrcsepp és sebtapasz. Ezek viszonylag kis helyen elférnek, és szorult helyzetben hálásak leszünk magunknak, hogy bepakoltuk.

Hasznos tippek rövid utazásokhoz

Hasznos tippek
Van továbbá néhány apróság, amivel helyet spórolhatunk vagy megkönnyíthetjük a pakolás folyamatát. Például, ha cipőt is viszünk magunkkal, a belsejét megtölthetjük zoknival, fehérneművel, és máris helyet spóroltunk. Ha a ruhaneműinket felcsavarjuk és nem összehajtogatva pakoljuk be a bőröndünkbe, utazótáskánkba, kevésbé fognak összegyűrődni. Mindig legyen nálunk plusztasak a szennyesnek és a használt, koszos talpú cipőknek. A higiéniai termékeket jól zárható tégelyekben szállítsuk, és ajánlatos olyan tárolótasakot, neszesszert beszerezni, ami nem vízáteresztő, ugyanis fejtörést okozhat, ha a tisztálkodási szerek ráfolynak a ruhaneműkre.
Manapság már szinte bármi pótolható, főleg abban az esetben, ha olyan helyre utazunk, ahol van vásárlási lehetőség. Három dolog van azonban, amiért érdemes visszafordulni akár a reptérről is: a mobiltelefon, az útlevél vagy igazolvány és persze a készpénz vagy bankkártya.
 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!