Hirdetés

Fürdőruha-kisokos

Nyitnak a strandok, közeledik a nyaralások időszaka, legtöbben igyekeznek egy-egy kellemes vízpart mellett hűsölni, feltöltődni. Előkerülnek a fürdőruhák, melyek viszonylag keveset takarnak, ezért kiemelten fontos, hogy a testalkatunknak megfelelő, előnyös fazont válasszunk.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 5 perc
Fürdőruha-kisokos
Fotó: freepic.com

A jól kiválasztott fürdőruha segít abban, hogy a strandon vagy tengerparton fesztelenül és igazán jól érezzük magunkat. Alább arról olvashatnak, hogy az öt különböző testalkattípushoz milyen fazonú fürdőruha illik.

Homokóra
A homokóra alkatú nők teste arányos, derekuk karcsú, derékvonaluk ívelt, csípőjük, melleik és fenekük hangsúlyos, a váll- és a csípőbőségük nagyjából egyezik. Öltözködés terén viszonylag könnyű dolguk van, fürdőruhák közül szinte minden fazon előnyös számukra, de fontos, hogy a választott darab ne nyomja el a természetes adottságaikat, ám ne is hangsúlyozzon túlzottan.
Ha homokóra alkattal rendelkezünk, viselhetünk – akár egy-, akár kétrészesből – pánt nélküli modellt. Kitűnő választás lehet a szív alakú nyakkivágás, de a klasszikus, háromszögű vagy nyakban megkötős bikinifelső is jól mutat. Amit érdemes elkerülni, az a túldíszített, fodros, feltűnő felső, ugyanis testalkatunk ezek nélkül is elég figyelemfelkeltő, és egy ilyen darab megzavarhatja az ideális arányokat.

Téglalap
A téglalap alkatú nők formája egyenes, válluk, derekuk és csípőjük mérete nagyjából megegyezik, melleik kicsik, derékvonaluk nem hangsúlyos, ellenben vékony, hosszú és formás lábakkal rendelkeznek. Fontos, hogy olyan ruhadarabokat válasszanak, melyek optikailag lágyítják, karcsúsítják testalkatuk egyenes vonalait.
Ha téglalap alkatra keresünk fürdőruhát, fontos a mellek, a csípő és a derékvonal hangsúlyozása. Bikiniből jó, ha a felső rész fűzős, vastag pántú, az alsó pedig megkötős vagy vastagított pántú. Aki egyrészes fürdőruhára vágyik, olyat válasszon, melynek derékvonalán valamilyen díszítés, ferde, átlós vonalvezetés látható.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Fordított háromszög
A fordított háromszög alkattal rendelkezők sportosak, hátuk erős, vállaik szélesek, melleik általában hangsúlyosak, derekuk szinte láthatatlan, miközben csípőjük keskeny – így felsőtestük arányaiban nagyobb és szélesebb az alsónál. Karjaik és lábaik formásak, vékonyak és hosszúak. Nekik érdemes a csípő kiemelésére helyezni a hangsúlyt, és fontos az is, hogy kisebbnek láttassák vállaikat.
Ha ebbe a kategóriába tartozunk, jó megoldás lehet az aszimmetrikus fürdőruha: például ha az egyik vállunk szabadon van, de a V szabású, nyakba akasztós felső részek is csökkentik optikailag a vállak méretét. Kerüljük a feltűnő felsőket, melyek a vállakat hangsúlyozzák, és nem előnyösek a párhuzamosan futó pántok sem. Alsók közül a magasabb derékvonalú és csípőhangsúlyos, vastagabb pántokkal ellátott darabokat érdemes választani. Aki egyrészes dresszt választana, ferde csíkokkal díszítettet keressen.

Alma
Az alma alkatú nőkre a hangsúlyosabb felsőtest jellemző. Hasuk kidomborodik, melleik teltek, vállaik szélesek, arányosak, derékvonaluk egyenes, csípőjük keskeny. Arra fontos figyelniük, hogy keskenyebbnek láttassák felsőtestüket, és eltereljék a figyelmet a hastájékról.
Olyan fazont érdemes választani, ami optikailag megnyújtja a felsőtestet, így előnyös a V kivágás, a hosszanti csíkozás, valamint a sötét, egyszínű darabok. Ha kétrészes fürdőruhát keresünk, jó, ha magas alsórésszel rendelkező bikinit vagy tankinit választunk. Remek választás lehet az egyrészes fürdőruha is, főként, ha játszik a sötét és világos színek kontrasztjával, például ha a világos felső sötét alsóval van párosítva.

Körte
A körte alkatú nők csípője széles, vállaik keskenyek, melleik kisebbek, ellenben derékvonaluk íve határozott, a csípőjük pedig széles. Az ehhez a típushoz tartozók egyensúlyt kell teremtsenek a meglehetősen széles csípő, a keskeny vállak és a kis mellek arányai között.
Ha körte formával rendelkezünk, bátran választhatunk push-up kosárral ellátott, fodrokkal, rojtokkal díszített felsőt, mely optikailag nagyobbítja a kebleket. Bikinialsóból az egyszínű ajánlott (lehetőleg sötét), és fontos, hogy pántja ne legyen sem túl vastag, sem túl vékony. Az alsót érdemes feljebb húzva viselni, mert úgy keskenyíti a csípőt. Aki egyrészes fürdőruha mellett teszi le a voksát, annak párnázott, kosaras, a dekoltázsnál fodros modell ajánlott, ami természetes módon emeli meg a kebleket. Előnyös számukra a deréknál széles, vízszintes vonaldíszítés, az ugyanis szépen kiemeli a vékony derekat.
 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!