Fogfehérítés szakszerűen

Mindannyian láttuk már olyan fogkrém- vagy fogápolási termék reklámját, melyben vakítóan fehér fogsorú nő/férfi mondja el, mi a fogai fehérségének titka. Sokan ki is próbáltuk ezeket, legtöbbször sikertelenül. Ma már viszont igenis visszanyerhetjük fogaink eredeti fehérségét – mutatjuk, hogy mit érdemes szem előtt tartani.

Simó Bernadette
Becsült olvasási idő: 3 perc
Fogfehérítés szakszerűen
Fotó: pixabay.com

Televíziós reklámok egész sora ígér vakítóan fehér fogsort különböző fogfehérítő termékek által, de a különböző otthoni praktikák sem idegenek számunkra, melyekkel főként internethasználat közben találkozhatunk. Valóban léteznek olyan fogfehérítő módszerek, melyek alkalmazásával visszanyerhetjük elszíneződött fogaink eredeti színét, de fontos tudni, hogy számtalan olyan „csodaszer” is található a piacon, mely ártalmas lehet fogaink egészségére.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Szakemberrel, biztonságosan
A fogorvos által végzett fogfehérítési folyamat egy fehérítőgél felkenésével kezdődik, ami néhány percig marad a fogakon. Ezt követően egy speciális UV-lámpa segítségével megvilágítják a géllel bevont fogsort, ami megtartja a gélt a fogakon, majd ecsetelővel viszik rá azt a réteget, amely biztosítja a fehérség megmaradását. 
Egy kezelés körülbelül fél órát – egy órát vesz igénybe, a megfelelő fehérség eléréséhez pedig elég egy kezelés. Időközönként nem árt megismételni a folyamatot, mivel a fogak rendszerint ismét elszíneződnek. 
A fogorvosok mindenkinek ajánlják ezt a fogfehérítési eljárást, ám jó tudni, hogy a módszer nem mindenkinél válik be, vannak ugyanis olyan fogazatú páciensek is, akiknek a fogsora gyengébben reagál a szerre.

Fogfehérítés szakszerűen

Otthon, de elővigyázatosan
A fogfehérítő termékeket gyártó vállalatok ajánlatában bőven akad olyan szer is, amely otthoni használatra javallott. A fogorvosok szerint ezek között is vannak hatékonyak, ám biztonságos és biztos fogfehérítést a fogorvosi rendelőkben végeznek.
Több szakorvos is felhívja a figyelmet arra, hogy az interneten reklámozott termékekkel kapcsolatban gyakoriak az átverések – jó esetben csak a pénze bánja a megrendelőnek, de nem ritkák az egészségi komplikációk sem. Hogy ezt elkerüljük, kiemelten fontos olyan terméket választani, amelyet szakember ajánl, vagy ha mindenáron otthon szeretnénk fogfehérítést végezni, a megrendelt, megvásárolt termékkel kapcsolatosan kérjük ki fogorvos véleményét. Érdemes odafigyelni arra is, hogy a terméket megbízható forrásból szerezzük be. 
 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!