Az önazonos megjelenést segíti

Ruhavásárlásnál, hajfestésnél, sminkelésnél mindig felmerül a kérdés: Milyen színek állnak jól nekem? Milyen szempont szerint válasszak alkalmi ruhát? Milyen rúzs illik az arcszínemhez? Egyáltalán, hogyan találjam meg a saját stílusomat? Ezekben ad hatékony útmutatót Gurzó Bernadett stílustanácsadó.

Boncina-Székely Szidónia
Becsült olvasási idő: 7 perc
Az önazonos megjelenést segíti
Fotó: Gurzó Bernadett

A gyergyószárhegyi Gurzó Bernadett stílustanácsadói „birodalmában” minden a nőies bájról, a kifinomultságról és a letisztult eleganciáról szól. A kis terem csupa fény és szín, tükrök tágítják a teret: ideális helyszín ez egy olyan alkalomhoz, ahol több órán át minden rólunk és a nőiességünkről szól.
Bernadett harmadik várandóssága alatt találkozott a szín- és testalkatelemzéssel Marosvásárhelyen. Pozitív élménnyel gazdagodott, és tudta, hogy valamilyen formában visszatér még ehhez a témához.
– Egy ideig nem voltam biztos benne, hogy ez a terület nekem való, a fiaim is kicsik voltak, és kérdésként merült fel többször az is, lenne-e nyitottság a mi vidékünkön ennek a befogadására. Mégis elvégeztem a képzést Csíkszeredában, kialakítottam a saját kis stúdiómat, és most már tudom, azért kellett ennyi idő, hogy megérjek erre a feladatra, fel tudjam vállalni ezt az oldalamat is – meséli a korábban szociológiai és pedagógiai tanulmányokat végzett Bernadett, miközben bevezet munkája apró részleteibe.
– Egy stílus- és színtanácsadás során nemcsak a fizikummal, a térben érzékelhető valósággal foglalkozunk, hanem egy kicsit a bensőnkkel is, önmagunkkal, a színek mentén a saját nőiességünkkel. Ebből a pozitív élményből indultam ki, és ezt szeretném nyújtani a hozzám fordulóknak – vallja Bernadett erről az elfoglaltságról, amelyet nem munkának hív, inkább örömforrásként határoz meg.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Tanácsadás, önismeret és pozitív megerősítések
A tanácsadásra érkezők felejthetetlen élménnyel gazdagodnak, és életre szóló praktikus tanácsokkal távoznak. Első lépésként a színelmélet alapjaiba vezeti be őket a tanácsadó, majd a színkendők segítségével megállapítja, milyen színtípusba tartoznak. A tavasz, nyár, ősz, tél típusok mindegyikének három altípusa van, amelyek árnyalatnyi különbségek segítségével határozzák meg a színeinket.
– A színelemzés mindig természetes fényben történik: az arcbőr, szem, ajak, fogazat és (természetes hajszín) kombinációja dönti el, milyen színtípusba tartozik valaki. A színkendőket egy semlegesítő kendő fölé rakom a vendég felsőtestére, a tükör előtt, és első körben megállapítjuk, hogy a hideg vagy meleg színek állnak jól neki, majd árnyalatokat választunk, egy teljes palettát, amelyek az ő színei. Ilyenkor az ékszerkendőket is segítségül hívom, így kiderül, hogy arany, ezüst vagy réz árnyalatú ékszerek illenek leginkább hozzá – ismerteti Bernadett a színelemzés lépéseit.
A testalkatelemzés során a váll-csípő vonal arányait határozzák meg, megkeresve a derékvonalat, ezután jöhet a próba azokból a ruhadarabokból, amelyeket a vendég hozott. Mi áll jól, mi az, ami apróbb átalakításra szorul, és mi az, ami helyett inkább más stílust, fazont érdemes választani.
– Útravalóul mindenki kap egy színkártyát, amely segít majd a ruhavásárlásnál, a megfelelő smink kiválasztásánál, aki pedig testalkatelemzést is kért, összesítem számára azokat a fazonokat, szabásvonalakat, amelyek a legelőnyösebbek számára. Mindezek mellé egy pozitív megerősítést tartalmazó üzenetet is írok – fogalmazott Gurzó Bernadett.

Az önazonos megjelenést segíti

Ragyogjunk!
Bár újdonságnak számít térségünkben ez a tevékenység, Bernadett nyitottságot, kíváncsiságot tapasztalt: sokan felkeresik, főként a 30–50 év közöttiek, akik számára fontos a nőiességükkel való kapcsolat fejlesztése, az önmagukra szánt idő, a stílusos, önazonos megjelenés.
– Amikor a saját színeinkbe öltözünk, akkor pozitív visszajelzések érkeznek a környezetünk részéről is. Az életkor ebben a tekintetben egyáltalán nem számít, csak az a szempont, hogy tudom-e méltósággal viselni azt a színt, és jól érzem-e magam a bőrömben – összegzi tapasztalatait Bernadett.
 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!