Hirdetés

Rendelésre készít sírkövekre QR-kódokat két bukaresti diák

Két bukaresti diák egyedi üzletnek vágott neki: QR-kódok segítségével őrzik meg az elhunytak emlékét, amelyeket a sírkövekre készítenek.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Rendelésre készít sírkövekre QR-kódokat két bukaresti diák
Képünk illusztrácó Fotó: Hodgyai István

Az üzleti modelljük tulajdonképpen az, hogy sírkövekre erősíthető PVC vagy alumínium táblákat készítenek, és erre gravirozzák a QR-kódokat. Fotókat, videókat és más adatokat tudhat meg az elhunytról az, aki beolvassa ezeket a kódokat a telefonja segítségéve – írja a g4media.ro


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

„Egyelőre nincs fizikai irodánk és alkalmazottaink sincsenek. Mi magunk végezzük az üzlet minden aspektusát, a QR-kódok generálásától és a táblák gravírozásától kezdve a rendelések kezeléséig és az ügyfelekkel való kapcsolattartásig” – idézi a g4media cikke az egyik vállalkozót. Azt is elárulták, a kezdeti befektetésük szerény volt, elsősorban a gravírozáshoz szükséges felszerelések beszerzésére és az online platform fejlesztésére koncentráltak.

„Miután megrendelte, az ügyfél megkapja a QR-kódot, és a lehetőséget, hogy képeket és videókat töltsön fel arra a weboldalra, amelyet a QR-kód majd előhoz. Így az emlékek hozzáférhető és tartós módon maradnak meg” – fogalmazott az egyik diák. Egy ilyen QR-kód egyébként 125 lejbe kerül.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!