Hirdetés

Koncert, rockopera, íjász- és kaszkadőrbemutatók is lesznek a Székely Vágtán

Június 21–23. között szervezik meg a 13. Székely Vágtát a háromszéki Óriáspince-tetőn, ahol többek közt koncert, rockopera, íjász- és kaszkadőrbemutatók is lesznek – számolt be pénteken a Maszol.ro.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Koncert, rockopera, íjász- és kaszkadőrbemutatók is lesznek a Székely Vágtán
Archív Fotó: Székely Vágta Facebook-oldala

A fő program ezúttal is a futam, ezen túl lesz Kishuszár Vágta, Góbé Futam, Góbé Olimpia, lovasbirkózás, huszár ügyességi verseny, agárfuttatás, lovaskaszkadőr- és lovasíjász-bemutató, gyermekprogramok, kézműves vásár.

A székelyföldi rendezvényen a Nemzeti Lovas Színház Honfoglalás című rockoperáját is láthatja a közönség, valamint az Új Bojtorján zenekar is fellép Pomázi Zoltán vezetésével. A Vágta kommentátora idén is Bajkó Tibor és Nagy Endre, újdonságként pedig román nyelvű kommentár is lesz a futamról Dan Manolăchescu révén. A nevezés pénteken indul, a lovasok május 31-ig jelentkezhetnek az online regisztrációs felületen. A nevezési díj 1200 lej (94 ezer forint), és a nevező településnek kell befizetnie.

A versenyre bármely Kovászna, Hargita vagy Maros megyei település nevezhet egy csapatot.Az MTI tájékoztatása szerint minden csapat három személyből (lovas, kísérő és csapatvezető) és egy lóból áll. Versenyző lehet bárki, aki betöltötte 18. életévét. A Kishuszár Vágtán idén két korosztálynak indul külön futam, a 10–13, valamint a 14–17 éveseknek. A Vágta és a Kishuszár Vágta legjobbjai kijutnak a Nemzeti Vágtára.Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!