Hirdetés

Kezdd az őszt az I. Lanka Nyárádmenti Gasztrofesztivállal!

Jön szeptember, mennek a gólyák, kezdődik az iskola, de még mielőtt javában belemennénk a szüreti szezonba, egy olyan kihagyhatatlan eseményre invitálunk, ahol az egész család felhőtlenül szórakozhat, és ahol minden, mi szem-szájnak ingere, terüljasztalkám-szerűen lesz számotokra felkínálva!

HN-információ

Ötvenféle, eredeti nyárádmenti recept alapján készült fogással, látványkonyhákkal, az összes érzékszervet kiszolgáló szórakozási és kikapcsolódási lehetőséggel várják a kíváncsi vendégeket az I. Lanka Nyárádmenti Gasztrofesztiválon, szeptember 2–3-án, a deményházi tetőn. Vagyis ha Csíkszereda felől érkezel, a Szováta–Marosvásárhely főút mentén, Nyárádremete után, a legszebb kilátón, egy óriási, bekerített területen leszünk. Nem tévesztheted el: a fesztivál honlapján pontos koordinátákat adtunk meg, de ha az illatokat követed, akkor is biztosan idetalálsz! Több száz jellegzetes nyárádmenti receptet gyűjtöttünk össze, és abból válogattuk ki a legízletesebbeket: ezeket lehet majd végigkóstolni a fesztiválon. Pezsgőben pácolt csülöktől aszalt szilvás kézműves kolbászig, gyerekkedvencektől vegetáriánus töltött káposztáig terjed majd a kínálat, a desszertfelhozatal sem marad el.

Az egyik fő attrakció a leghosszabb nyárádmenti kolbász elkészítése lesz – természetesen ott helyben, mindenki szeme láttára. 

A családi jegy két napra 40 lej (két felnőtt + akárhány gyermek), ha online elővételben megvásárolod: ebben benne van a részvétel a programokon, játékokon, koncerteken! Ha el akarod kerülni a helyszínen a sorban állást, akkor mindenképp érdemes online megvásárolni a belépőket. Ezt megteheted néhány kattintással a fesztivál honlapján, itt.

A nyárádmenti kistérség értékeit felvonultató fesztiválon egész napos családi és gyermekprogramok, lovaglás, íjászat, népi ügyességi játékok és szórakoztató versenyek, szénabálákból épített játszótér, állatsimogató, tűzoltóautó-bemutató lesz, és természetesen koncertek is. Fellép többek között a kézdivásárhelyi Pittyes2es és Gyufa, a kolozsvári Nightlosers, a marosvásárhelyi Póra Zoli és a Stone Hill, a GENȚIANA & Band és Tamás Gábor, továbbá néptáncosok, helyi népszerű zenészek és énekesek is.

Nyárádmente nagyon sok olyan értékkel és hagyománnyal rendelkezik, amelyeket érdemes megtartani, átadni az utódoknak és megmutatni mindazoknak, akik kíváncsiak rá. Ebben a kistérségben ráadásul nagyon sok termelő, vállalkozó, kézműves él és dolgozik, számukra a gasztrofesztivál közös teret biztosít a bemutatkozásra, kapcsolódásra. Termékvásár, kézművesvásár, kihelyezett bolt és tematikus beszélgetések szolgáltatnak erre vissza nem térő alkalmat.

Minden apró részletre gondoltunk: a gyerekek egész napos foglalkozásokon vehetnek részt, miközben a felnőttek a vásárban vagy a mezőgazdasági gépek kiállításán nézelődnek, vagy a beszélgetősátrak egyikében hallgatnak bele izgalmas témákba.

Az I. Lanka Nyárádmenti Gasztrofesztivál az érzékszervek fesztiválja lesz. Az ízlelés, látás, szaglás mellett a hallás és tapintás is kiemelt táplálékot kap, a zene mindenhol állandóan jelen lesz az ételek mellett, de ennek módját még nem áruljuk el. Majd meglátod a helyszínen! Arra fogunk ösztönözni, hogy minden érzékszerveddel fogadd be Nyárádmentét!

Kíváncsi lettél? Gyere el te is az I. Lanka Nyárádmenti Gasztrofesztiválra! (X)

Főszervező: LANKA TRANSYLVANIA
Az esemény kiemelt gasztronómiai partnere: a HALLER KASTÉLY.


 

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!